Nytt sykehus/ny flyplass Helgeland og Jernbane Fauske-Narvik

Av
DEL

LeserbrevSiden ca. 50.000 av Helgelands innbyggere bor sør for Mo i Rana og kun 2.500 nord for Mo av totalt 85.000 innbyggere (ca. 7.500 bor i Rødøy og Meløy som er mer rettet mot Bodø), bør det seriøst vurderes å legge nytt sykehus og ny flyplass i området 40-50 km fra de tre byene; Sandnessjøen, Mosjøen og Mo. Med utbygging av ny E6 og ny vei mot kysten, samt oppgradering/bygging av jernbane nordover til Narvik ville en samlokalisering bli svært effektivt for Helgelands befolkning og en eventuelt nedleggelse av tre flyplasser vil ifølge Fremtiden i Narvik redusere årlig underskudd i Avinor med cirka 50 millioner kroner. Med en større flyplass vil man også kunne dra nytte av medisinsk ekspertise som kan "fly inn" fra andre steder i Norden til det nye sykehuset. Med de nye flyplassene i Bodø og Harstad/Narvik vil hele Nordland kunne få et mye bedre utenlandstilbud samt at en ny flyplass vil også kunne avhjelpe forsvarets F35 med reserveplass på sine fligheter mellom Ørlandet og Evenes.

Med dagens moderne tunnelboremaskiner vil det kun ta cirka 2,5 år å drive strekningen Fauske-Narvik (med eventuell holdeplass i nærheten av Kjøpsvik).

Konklusjon; sats på framtida hvor man får bedre utstyr for landing i dårlig vær og mer automatisert drift, samt at fremtidens sykehus blir mer som produksjonsbedrifter hvor pasienten etter inngrep sendes fort hjem/til lokale institusjoner for pleie og omsorg!
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags