Ny kommune, nye muligheter

Av
DEL

MeningerVår nye kommune har mange muligheter for bedre tjenester og tilrettelegging for bolyst og det skal blant annet lages nye reguleringsplaner. I dag tenker jeg litt på HYTTELIVETS gleder men mest på frustrasjoner hos innbyggere som har kontaktet meg knyttet til gjeldende reguleringsbestemmelser i Narvik kommune. Muligheter for hyttestrøm samt mønehøyde på Bjørnfjellplatået i tillegg til max kvadratmeter det er lov å bygge på en fritidseiendom, kan endres til det bedre i nykommunen.

Hyttestrøm Bjørnfjellplatået: Ny reguleringsplan må tillate strømforsyning i luftlinje. Jeg vil tro at for de fleste hytter vil det da bli enklere å få koblet seg på strøm enn tilfelle er i dag.

Av egen erfaring vet jeg at det går utmerket å ha høyspentmaster et steinkast unna hytteveggen. Jeg er derfor overbevisst om at fordelen med innlagt strøm er større enn ulempen ved å måtte se «vanlige» strømstolper.

Mønehøyde Bjørnfjellplatået: Tillatt mønehøyde må bli høyere enn dagens reguleringsplan slik at max mønehøyde samsvarer med hvordan dagens hytter er utformet på tegnebrettet. Jeg er blitt fortalt at eksempelvis «Saltdalhyttene» har et meget stort utvalg av hyttemodeller men kun et par stykker har mønehøyde under 5 meter. Mulig det finnes andre firmaer å bestille fra men ja, jeg synes at innbyggerne selv skal bestemme hvilket firma de vil benytte og ikke være nødt til å velge kun fordi en reguleringsplan må tilfredsstilles.

Antall kvadratmeter fritidseiendom: I dag kan man ikke bygge mer enn 100 kvadratmeter til sammen i Narvik kommune. For de fleste er max størrelse greit å forholde seg til men flere innbyggere har «møtt veggen» når et nytt anneks er drømmen eller den gamle familiehytta skal erstattes med ny hytte og man allerede har anneks av en viss størrelse. Å måtte vurdere riving av for eksempel et anneks fordi nyhytta er «for stor» er trist å oppleve. Dagens hytteliv innebærer behov for lagringsplass, det være seg fritidsutstyr eller utemøbler og da betyr kvadratmeterne mye.

Jeg gleder meg til arbeidet som må gjøres i forhold til planverk i den nye kommunen. Her har vi mulighet til å utarbeide reguleringsplaner i takt med tiden både for oss som allerede bor her men også for de mange som vi så gjerne vil skal bosette seg her og bidra til å øke folketallet.

Lørdag 10.august vil jeg stå på stand utenfor rådhuset og vil gjerne møte DEG som har en hjertesak og/eller vil slå av en prat om hvordan kommunen skal være god å bo i . Håper vi sees !


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags