Skal Narvik bli en skikkelig vertsby må vi pusse opp imaget vårt

Av
DEL

LeserbrevJeg synes det er veldig fint og lese om en så sentral person som Elling Berntsen uttaler seg reflektert om tilstanden i BY1.

Mange av oss som bor ute i distriktet av "Nye Narvik" sitter med de samme refleksjonene som Elling har i sitt innlegg. Det som må være den enkleste / snareste veien inn mot en forbedring er og se på næringslivet (handelstand). Denne delen av BY1 sover i mange tilfeller når en kommer til punktet service ! Med dette mener jeg den tausheten som de viser distriktet-ene med å ikke ta telefonen når kunder eller potensielle kunder ringer til "BY1". Når en kunde vil ringe en butikk for og forsikre seg om butikken / leverandøren har varen inne på lager. Dette er for at kunden skal slippe og kjøre 20 mil (eksempel t.r. Kjøpsvik) for og få konstatert at dette må bestilles. Eller en annen ting som garanti / reklamasjon på leverte vare. Dette kan i mange tilfeller avklares på telefon.

Handelstanden klager på netthandel som har tatt mye av omsetningen fra butikkene, men dette er vell mye selvforskyldt i BY1.

Ta f.eks. to selvopplevde episoder: ( "Dette er ikke de eneste")

Jeg fikk for lite av en spesiell maling for stål til en jobb. Etter gjentatte forsøk pr. telefon til "BY1" så var det ingen som tok telefon. Resultatet ble en tur til Narvik for å få bekreftet at dette produktet måtte bestilles, for så en ny tur for og hente bestillingen.

Resultatet ble: Malingen kostet i butikk 2300,- + bomturen 800,- + henteturen 800,- dette er en unødvendig fordyrelse på en vare på 800,- som kunne ha vert spart med en telefon.

Jeg kjøpte en mobiltelefon i Narvik , det viste seg at i denne telefon hadde en fabrikasjonsfeil. Jeg ringte forretningen gjentatte ganger uten svar, dette for å forsikre meg om at de hadde en lånetelefon inne som jeg kunne låne under reklamasjonstiden. I den tiden var jeg helt avhengig av telefon grunnet mye reisevirksomhet. Jeg måtte da reise inn til Narvik med telefon for reklamasjon. Ved ankomst fikk jeg beskjed at alle utlåns-telefonene var til utlån så jeg måtte komme tilbake senere. Dette tok jeg opp med butikken og forklarte forholdet. Svaret jeg fikk var at det ikke er butikkens mening å gi service over telefon men over disk. Dette mener jeg er en annen måte og si det på at vi vil ikke ha kunder fra distriktene. Det er i slike forhold at spørsmålet kommer, kan den samme handelstand i "BY1" klage på at netthandelen tar over kundene ?

I dag når det er mye fokus på miljø og kostnader, så synes jeg dette er en rar og kortsiktig tankegang i en service-næring som prøver og benytte seg av krokodilletårer for og få medlidenhet fra kundene.

"Nye Narvik" vil nå bli atskillelig større i utstrekning, men med dette innlegget vil jeg prøve og sette lyset på mulige "vekstsmerter" for servicenæringen.

Med hilsen en skuffet Narvik kunde.

Torbjørn Storskjær

Offshor arbeider

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags