Roger Bergersens «selvpåførte skyldfølelse»

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I Bergersens oppfatning hva andre mener og forsøker å påføre han skyldfølelse kan jeg relativt kort fortelle følgende:

Om hva Roger Bergersen har lest av tidligere artikler om ”politiske bindinger inn i oppdrettsnæringen” og eventuelt fått med seg eller ikke, vet ikke jeg.

En artikkel som har blant annet sin bakgrunn i både Aftenpostens og Morgenbladets meget interessante omtale i dette temaet. Her ble det påpekt en del faktiske forhold om roller som var tvilsomme med hensyn til habilitet mv.

Hva angår Bergersens selvpåførte skyldfølelse tar jeg ingen videre stilling til og det gjør neppe ikke andre heller.

Jeg kan bekrefte at Bergersen kontaktet meg pr. tlf straks etter vår artikkel var publisert i Fremover. Det han veldig kort i sin vanlig travelhet ville korrigere meg angående hans verv mv. avbrøt han meg da jeg ville forklare meg. Han hadde ikke tid til å høre på min versjon og la på. Hvorfor ringte han meg da? Det samme skjedde også neste dag ved tilfeldig påtreff.

Dersom han var interessert å lytte til min forklaring og korte avklaring i denne sammenheng så kanskje har sluppet å stri med sin ”skyldfølelse”.

Bergersen er styreleder i Astadfjord Industrier AS og han vet selv hvilke oppdrettsselskaper som har aksjer her. Jeg har verken beskyldt Bergersen eller andre for noe som helst i denne sammenheng, kun konstatert de faktiske forhold. Jeg forsøker å følge ”S-regelen” så langt jeg strekker til:

”Søke, samle, sikre spor som sannsynliggjør sakens sanne sammenheng, siktedes skyld så vel som skyldfrihet.”

Så vidt jeg vet så er heller ikke Naturvernforbundet tillagt noe dømmende funksjon, ikke ennå i alle fall.

Bergersens øvrige raljering over min manglende forståelse må han gjerne fortsette med, men jeg kan trøste han med at det tar jeg med knusende ro.

Baard Mikalsen

Leder

Naturvernforbundet i Narvik

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken