Frps økte strømpriser

Av

Noe av det første Frps forhenværende olje- og energiminister, Tord Lien, gjorde da han fikk makt, var å jobbe for høyere strømpriser i Norge. Det har Frp lyktes med.

DEL
Leserbreviv>


Med Frp i regjering har el-avgiftene blitt historisk høye. Frps nåværende olje- og energiminister, Kjell-Børge Freiberg, hevdet på Dagsrevyen onsdag 7. mars at Høyre- og Frp-regjeringen har senket el-avgiften. Frp senket el-avgiften med ett øre pr kWt i 2019. Men Frps mann unnlot imidlertid bevisst å si at Høyre og Frp i løpet av sin regjeringstid har hevet el-avgiften med til sammen 1,7 milliarder kroner. Frp har altså økt El-avgiten mange ganger så mye som den ble redusert i 2019. Hvis noen tar fra deg en hundrelapp, takker du dem ikke for at de ga deg tilbake 20 av dem!
Som om ikke det var nok har Høyre og FrP også fjernet den ordningen som bidro til å redusere nettleien for mange. Over 100 millioner kroner som ble brukt til å redusere nettleie er fjernet fra statsbudsjettet.Ett annet grep Frp har tatt i regjering for å øke strømprisene, er å endre det norske lovverket, slik at private utbyggere kan bygge utenlandskabler. Dette har åpnet muligheten for å bygge en stor eksportkabel fra Norge til Storbritannia, den såkalte North Connect-kabelen. Senterpartiet kjemper for å stanse kabelen. Dette gjør vi fordi kabelen vil gi enda høyere strømpriser i Norge.
Senterpartiet vil endre norsk energipolitikk. Vi vil senke el-avgiften og utjevne nettleien. Vi sier nei North Connect-kabelen og andre slike eksportkabler av norsk strøm, og vi kjemper for at norsk energipolitikk skal styres i Norge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags