Liv og lære nok en gang

Av
DEL
Leserbreviv>

Høyres gruppeleder Kai Henriksen har i det siste hatt leserbrev i en rekke aviser i Nordland hvor han går til frontalangrep på Senterpartiet. Noen av hans påstander kan enkelt kommenteres slik:

Når SP prioriterer å bruke over 300 millioner på nytt fylkeshus i Bodø blir et mindre midler til samferdsel.

Dette er helt feil. Nordland Senterparti har som Høyres gruppeleder er 100% klar over sagt at vi ikke skal bygge noe nytt tilbygg til fylkeshuset før dette kan regnes hjem. Det betyr i klartekst at de leiekostnader vi i dag har «på byen» brukes på prosjektet og hvis dette ikke blir positivt så skrinlegges dette.Når SP bygger ny skole i Bodø, blir det mindre linjer i distriktene.

Her tar igjen gruppelederen helt feil, og også nå er han 100% klar over det. Bløff er en dårlig angrepsform.

Senterpartiet har gjort det klart at vi ikke støtter bygging av ny skole i Bodø. Vi ønsker å støtte distrikts-skolene, og det viktigste i så måte er at vi klarer å finne linjevalg som vi får god søkning til.Henriksen sier at AP og SP på fylkesnivå bare skylder på regjeringen, og at alt ligger i inntektsnøkklene.

Her blir det totalt skivebom fra høyrerepresentanten. Dagens regjering har endret inntektsnøkklene med et eneste formål, å overføre penger fra distriktene til større byer og sentrale strøk. Dette betyr at Nordland fylke taper svært mange 100 millioner hvert år.

Har Nordland Høyre gjennom sin godsnakk- strategi tilført Nordland midler ? Har Nordland Høyre overhodet noe gjennomslag i regjeringskorridorene ?


Mindre andel av 16-18 åringer- her tror jeg at gruppelederen er enig med meg i at det er noe som alle partier prosentvis må bære ansvaret for.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags