Gratis skolegang? Ikke i Narvik

Hanne Bjerkvik,Rødt sin 2.kandidat til kommunevalget 2019

Hanne Bjerkvik,Rødt sin 2.kandidat til kommunevalget 2019 Foto:

Av
DEL
Det nærmer seg sommeren og avslutninger i skolen.

LeserbrevFor familier som allerede sliter økonomisk blir det nok en stein til byrden, og sosiale forskjeller blir desto mer synlig. Nok en gang går det ut over barna .

Frydenlund Skole arrangerer som alle andre skoler avslutning for elevene, men på grunn av manglende egnet lokale i skole blir avslutningen en heidundrende forestilling i Folkets Hus.

Dette er vel og bra, og sikkert en kjempefin opplevelse for barna som får bli med på å øve inn program og oppleve spenningen med å stå på scenen med stolt familie og slekt i salen.

Dette til en inngangsbillett på 100 kroner per voksen og 50 kroner per barn. I år er det lagt til en familiepris på 200 kroner per familie.

I tillegg er det for noen barn kleskode på scenen. Hvis barnet ikke har det ønskede plagget som det er referert til må også forelderen der finne løsninger for å unngå utenforskap .

Barna skal også ha med seg mat og drikke og leker som de skal ha å underholde seg med mellom forestillingene .

Dette kan bli en "pen" sluttsum når alt legges sammen.

Dette gjelder ikke hvert årstrinn.

For en familie med lav inntekt eller en enslig forsørger i en sårbar situasjon kan det bli nok en kamp for å snu hver krone, sånn at ikke dét barnet skal bli den eneste uten mamma, pappa eller familie i salen.

Skolen er et kommunalt ansvar og skal være et kommunalt ansvar.

Hvis skolen da må leie egnet lokale for å få gjennomført arrangement så skal dette dekkes av kommunen selv, ikke av foreldre!

Hva skjedde med enkel avslutning med kaffe og hjemmebakst der de håpefulle også kan vise frem det de har fått til ?

Vi snakker mye om å gjøre tiltak for å senke forskjeller i skolen, kanskje vi skal slutte å snakke og heller begynne å handle?

Vi kan vi starte med å gjøre sommeravslutningene til en ordentlig kvalitetstid for familiene, der de som sitter nederst ved bordet slipper å få den ekstra utfordringen i en allerede krevende hverdag .

Dette kan vi gjøre som en start for å unngå utenforskap og sørge for mindre forskjeller, både i skolen og i samfunnet generelt .

Så lenge skolegang skal være obligatorisk og gratis så kan vi ikke godta uthuling av prinsippet gratis skolegang. Her må kommunen vedkjenne seg sitt ansvar å komme på banen .

Hanne Merete Bjerkvik

Rødt sin 2.kandidat til kommunevalget 19.

Narvik

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags