Hvem mener du skal stå utenfor?

Av
DEL

LeserbrevHver høst møter mange tusen barn opp til sin aller første skoledag fylt av håp og forventninger. Alle har de hver sin drøm. Noen vil bli sykepleiere, andre vil bli politi. Felles for alle er at de nettopp vil bli noe med livet sitt. At de kommer til å få det til. At de kommer til å lykkes. For de fleste går drømmen i oppfyllelse. Det kan være at innholdet i drømmen har endret seg gjennom ti års grunnskole, men likefullt kan de aller fleste gå fremtiden i møte trygg på at livet landet i nærheten av der de siktet.

For noen er det ikke slik. Noen kommer nemlig skeivt ut allerede fra start. Manglende oppfølging hjemme, traumatiske opplevelser og sykdom kan sette en stopper for barns drømmer. Slik skal det ikke være.

I Norge er de aller fleste av oss stolte av fellesskolen. Skolen der alt er gratis og der alle barn har samme mulighet uavhengig av økonomi, sosial status eller hvor du bor. Dette er vi enige i alle sammen. I teorien.

Erna Solbergs mål er at 9 av 10 skal fullføre videregående skole. Det er det viktigste i høyresidens utdanningspolitikk. 9 av 10. Politikk for de fleste, men ikke for alle. Det betyr at de kalkulerer med at et av de forventningsfulle barna ikke skal få oppfylt sine drømmer. Og det synes de er helt greit.

Hva om det ene er ditt barn?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags