“Meningsmålingsinstituttet” Fremover

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fremover har formidlet scooterentusiaters ønske om at det må åpnes for scooterløyper flere steder i den nye kommunen. Det skal visstnok være svært gagnlig som næringsutviklende tiltak, uten at Fremover sannsynliggjorde påstanden ut over Rune Østgrens utsagn. At Fremover ikke presenterer noen motforestillinger får avisen selv vurdere pressetikken i, all den tid det kan være et kontroversielt standpunkt.

Det som er betydelig mer problematisk er at det lages en form for meningsmåling om temaet, i den formen det gjøres. I direkte forlengelse av en én-kilde-/én-perspektivsartikkel, totalt uten problematisering av synspunktene til intervjuobjektet, inviteres det til en “meningsmåling”. Man skal svare på om man vil ha scooterløyper i den nye kommunen.

Overskriften i artikkelen om samme tema den 24. mars er at “Fremovers lesere har talt om snøscooterløype”. Til tross for det store antallet svar (3200) er det helt umulig å konkludere om noe som helst fra denne undersøkelsen. Den inneholder metodefeil fra start til slutt. Den sier ingenting om synet til Fremovers lesere generelt. Det eneste den sier noe om er fordelingen av svar mellom de 3200 som har avgitt sin stemme.

Hvis Fremover skal leke seg som meningsmålingsinstitutt, henstiller jeg til at man skaffer seg kompetanse på feltet.

Pål Domben

Narvik

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken