Barnetrygd også til fattige

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL
LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.iv>

«Ingen skal ha kake, før alle har fått brød». Denne grunnplanken for politikk ble lagt ned av Einar Gerhardsen, og bør være styrende også i vår tid. Det er objektivt urimelig at en velferdstjeneste skal gå til alle andre enn dem som trenger den mest. Derfor er det også galt – både moralsk og samfunnsmessig – at foreldre som går på sosialstønad mister barnetrygden.


Barnetrygden har blitt mindre relevant over to tiår fordi den ikke er indeksregulert, og dermed har blitt mindre og mindre verdt i ren kjøpekraft. Barnetrygden utgjør omtrent en tusenlapp i måneden, og for mange vil den ikke utgjøre noen stor forskjell i familieøkonomien. Men for de aller fattigste, de som for en kortere periode faller mellom alle stoler og må be om hjelp, kan tolv tusen kroner i året være forskjellen på en hverdag som henger sammen, og en familie som faller fra hverandre i armod.


Stortinget stemte nettopp over et forslag fra SV om at barnetrygden skal holdes utenfor beregningene når sosialstønaden gjøres opp. Flertallet, deriblant Gerhardsens eget parti, sa nei til dette. Stortinget nekter å garantere dem som vokser opp med aller minst den samme retten til barnetrygd som alle alle andre. Da blir det opp til kommunene å forsøke å rette opp i denne urettferdigheten.


I mange kommuner rundt omkring kjemper SV i kommunestyret for å ta denne kampen. Vi ønsker å få utredet og gjennomført en endring for å ta vare på barna til dem som har minst på lik linje med andre. Vi ønsker at barnetrygden skal gå til alle, derfor blir dette en viktig sak for oss i hele Nordland når vi går inn i valgåret 2019."

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags