Politisert giverglede

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.SV foreslo i bystyret forrige torsdag at Narvik kommunes bidrag til TV-aksjonen skulle dobles til to kroner per innbygger. Bidraget fra Narvik kommune til TV-aksjonen har stått uforandret i flere tiår. Vi har altså gradvis betalt mindre og mindre.

Narvik har ikke pleid å være noe fyrtårn i bidrag per innbygger, men de siste årene har det skjedd noe. TV-aksjonen har i Narvik utviklet seg fra å være en bøsseaksjon til å bli en solid samfunnsdugnad. I fjor fikk skoler og barnehager inn 73.000 kroner. Det lokale næringslivet har reist seg og har de to siste årene til sammen gitt 400.000 kroner. Fra å ha ligget på jumboplass i fylket i giverglede er Narvik nå blant de beste, og enda viktigere, bedre enn Harstad

Vi mener dette forplikter Narvik kommune. Vi foreslo å hente penger (totalt kroner 18.615 fra politisk sektor, men flertallet ønsket ikke dette. De mente at det blir feil å ta av driftsbudsjettet. I en annen sak i samme møte vedtok bystyret å bevilge 212.000 til ny garasjeport til Norsk folkehjelp gjennom “omdisponering av driftsbudsjettet på fellesområdet”. Dette er et godt tiltak, som også fikk SV sin støtte. Det vi har problemer med er at det argumenteres prinsipielt i den ene saken, mens det ikke stilles spørsmål i det hele tatt i den andre.

Det blir bare én krone per innbygger i år, men vi vil forsøke å finne plass til en økning i neste års budsjett. Så får vi bare håpe at de andre partiene kan være med på dette.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken