«Uten mat og drikke duger helten ikke»

Av
DEL

Leserbrev

For oss i AUF og Arbeiderpartiet er lik rett til utdanning vår viktigste sak. At alle skal stille på likt grunnlag i møte med skolen, den kampen skal vi fortsette selv om høyresiden stritter imot. Stortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde hevder i en kronikk i utsendt til en rekke nordlandsmedier i dag at Arbeiderpartiet ikke prioriterer det som er viktig i norsk skole, de sier det er næring eller læring.

Her drar Tybring-Gjedde frem akkurat samme argumentasjon som de gjorde i valgkampen 2013. At vi må prioritere skolemat eller gode lærere. Det går fint å ha flere tanker i hode samtidig. Det er helt riktig det Tybring-Gjedde sier at politikk handler om å prioritere, der regjeringen har valgt å prioritere skattekutt til landets aller rikeste velger vi en annen retning. Vi velger å ha flere tanker i hodet samtidig. Her i Nordland velger vi for eksempel gratis skolemat, en læreplass garanti som sikrer alle læreplass, nye skolebygg og moderne utstyr for alle elevene.

At over 60 000 elever møter på skolen uten matpakke vet vi har en effekt på evnen til å ta imot læring, det bygger forskjeller og viktigst av alt det skaper et dårlig læringsmiljø i klassen. For oss i arbeiderpartiet er det umulig å sitte og se på at det er forskjeller i norsk skole, akkurat derfor foreslår vi gratis skolemat til alle elever. Når nesten samtlige land i Europa, forskere, lærere og elever ser at dette er en utfordring. Er det vårt ansvar som ansvarlig politikere å innfri. Et klassemiljø skal alle få lære på like vilkår uansett sosial bakgrunn, foreldrenes inntekt og mulighet kan ikke påvirke en elevs læringsutbytte.

Der vi foreslår en løsning velger Høyre og ikke anerkjenne problemet. De later som det ikke er et problem at 60 000 norske elever står uten matpakke. Kanskje var Stortingsrepresentant Tybring-Gjedde en av de heldige som hadde foreldre som stilte opp med matpakke eller som hadde enn femtilapp til Tybring- Gjedde for å kjøpe skolemat i kantinen på videregående. Dessverre har ikke alle i dag det slik. Og det er da det blir ulikheter og forskjeller skapes. Det kan ikke vi akseptere. Høyre velger å late som utfordringer ikke eksisterer bare fordi det det krever løsninger som ikke fungerer med tradisjonell høyrepolitikk. Heldigvis er ikke det opp til Tybring-Gjedde om vi skal mette de 60 000 uten matpakke, men opp til velgerne 9.September.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags