Gjennomslag på Venstres landsmøte

Av

«Dette vil bety at det vil bli lettere å bygge mange flere elevboliger i hele Nord-Norge. Å få til en skikkelig satsing på elevboliger mener jeg kanskje er det viktigste vi kan gjøre nå for å få ned frafallet i videregående.» sier ungdomskandidat i Nordland, Tarjei Svalbjørg.

DEL
Leserbreviv>I helga avholdt Venstre sitt årlige landsmøte, hvor ungdomsrepresentantene fra Nordland og Troms & Finnmark var representert. På bakgrunn av et forslag som opprinnelig kom fra Nordland, Troms og Finnmark Unge Venstre gikk Venstres landsmøte inn for å ha like finansieringsordninger på elevhybler som bygging og drift av studenthybler.

Noen velger å knytte frafallet i de videregående skolene opp mot at flere i alderen 15 til 16 år må flytte hjemmefra. For noen blir det for dyrt å flytte inn til byene, og for andre er utleiemarkedet så pressa at det er umulig for videregåendeelever å finne steder å bo. Å flytte hjemmefra i så ung alder er ikke lett, og det er heller ikke gitt at alle foresatte har råd til å hjelpe elevene som må flytte på hybler økonomisk.

I Nordland, Troms og Finnmark er avstandene så store at mange elever ikke har noe annet valg enn å flytte hjemmefra fordi de enten ikke har en videregående skole i nærheten, eller fordi nærskolen ikke tilbyr det utdanningsprogrammet eleven ønsker å gå. De som ikke har de økonomiske forutsetningene til å flytte hjemmefra får derfor ikke samme mulighet til utdanning som elever i mer sentrale strøk. Noen elever tvinges derfor på bakgrunn av familiens økonomi til å velge utdanningsprogram de ikke har interesse for. Dette fører til motivasjonssvikt og høyt frafall.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags