Gå til sidens hovedinnhold

Derfor bør Narvik få VM i alpint

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Arctic race ble en ubetinget suksess. For landsdelen. For Norge. For millioner av TV-seere. Tar vi lærdom av dette bør Narvik få arrangere VM i alpint i 2025.

Nasjonalt eller internasjonalt; få steder kan konkurrere med nordnorsk natur. Sånn er det bare. Hurtigruten gjør det godt. Turister fra mange land er trollbundet av det vakre og storslagne landskapet i Norge. Ikke minst i nord. Trollfjorden trollbinder mange tusen turister. Hvert eneste år. Det samme gjør Lofoten. Eller turistmagneten Nordkapp. Bare for å nevne noe.

Sykkelrittet Arctic race ble en suksess nærmest uten sidestykke. Ikke bare blant sportsinteresserte. Men det medførte TV-sendinger til millioner av seere som også ble bergtatt av det unike landskapet som landet vårt består av. Sjefredaktør i avisen Rana Blad, Marit Ulriksen, skrev nylig at et alpin-VM i Narvik vil involvere over 500 utøvere. Og Ulriksen anslo at 20-30 TV-stasjoner vil innta malmbyen med sine sendinger. Narvikfjellet er et spektakulært skue. Utenom det rent sportslige, tenk for en reklameverdi det vil ha med TV-sendinger herfra. Det vil by på noe eksotisk som garantert vil treffe mange.

Les også

Byen har klart å skape ei begeistring for ideen som strekker seg langt utafor Ofoten-regionen, som det bare er å ta av seg slalåmhjelmen for

LES OGSÅ:

10.000 mennesker møtte opp i sentrum av Narvik da det var leveringsfest for søknaden. Altså over halvparten av byens befolkning(!) Det viser hvilken iver og engasjement det er for dette arrangementet lokalt. Og det er noe som heter at der det er en vilje, er det en vei. Hele regionen blir å stå samlet om dette. Politiske aktører. Næringslivet. Til folk flest. For ikke å glemme at alle 86 ordførere fra landsdelen står samlet om et alpin-VM i Narvik. Noe som garantert vil kunne gjøre dette til en ellevill folkefest. Og det vil utvilsomt være god butikk for reiselivsbransjen i regionen.

Les også

– Hadde det vært opp til oss hadde vi fortsatt hatt vinylplate og telefaks

LES OGSÅ:

Les også

Når vi klarer å levere en slik fest på et par måneder, tenk hvilket VM Narvik kan lage på sju år!

LES OGSÅ:

Dessuten er det unike, vakre og populære landskapet en viktig faktor. Narvikfjellet er intet unntak. Det er en populær attraksjon både på sommeren og vinterstid. Med Ofotfjorden som et flott bakteppe. Det er rett og slett perfekt for alpint. Og det er perfekt for å lage en storslagen TV-begivenhet som vil fengsle utallige til TV-skjermen. Ikke bare i Norge, men verden over. Alpint er en populær sport både her hjemme og internasjonalt. Og som redaktøren i Fremover påpeker: "Med alpinbakken midt i byen, og ei løype som går praktisk talt fra 1.000 meters høyde og ned i fjæra, kan dette bli en spektakulær affære."

Et VM i alpint i 2025 vil gi et løft både regionalt og nasjonalt. Det er det ingen tvil om. Noe som fordrer de beste fasilitetene for et såpass massivt opplegg. Nettopp derfor bør Narvik få arrangere dette!

Les også

Bodø: Lær av Narvik!

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken