Bypakke eller BARE tunnel

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL
Jeg kritiserte for noen uker siden AP for å ikke prioritere Bypakke Narvik med tunnel foran dobbeltspor på Ofotbanen. Nordland Ap’s 2 kandidat svarer at de vil ha begge deler og ønsker samarbeid.

Leserbrev 

•Senere kan vi lese at AP har funnet 200 mill. til tunnel og miljøtiltak i gate 1. Det har vært god dialog mellom Narvik og Nordland AP. De påplusser rett og slett regjeringens ramme for NTP med denne summen, kan man da si at finansieringen er i orden? Og de 200mill. rekker kun til tunnel med 70% bompengefinansiering. De inviterer samtidig andre partier til å stemme for dette på Stortinget.


•Miljøpartiet DE Grønne kommer også til å gå inn for dette forslaget. Årsaken er at vi har i vårt forslag til GrønNTP allerede har Bypakken inne. Men i motsetning til Ap har vi den innenfor rammen som regjeringen har satt. Med å reduserer i de store monstervegprosjektene sørpå, har mdg istedet prioritert miljøvennlige alternativ slik som Bypakke Narvik.

•Det er viktig i denne sammenheng å påpeke at tiltakene i gate 1 MÅ gjennomføres som en naturlig fortsettelse av en tunnel. 80 % av trafikken vil fremdeles gå gjennom sentrum. Dermed vil de miljømessige problemer vi opplever gjennom byen i dag, stort sett være som de er. Her er det viktig å tenke helhetlig. Først tunnel, så Gate1, deretter kan vi tenke på jernbanen.

•Skal vi skape en attraktiv by man vil flytte til og bo i har vi ikke råd å vente med utvikling av selve byen. Bytunnel vil kun være en liten del av løsningen, for de største ulempene skyldes ikke transportene som kun skal forbi Narvik. Skal vi få til en attraktiv by og region som skaper vekst må også gjennomføring av den planlagte utviklingen av Kongens gate prioriteres. Dette er også i tråd med det prosjektet som Narvikregionen næringsforening nå starter opp.


• I Fremover kan vi lese at Høyre vil prioritere tunnelen når vi kommer til neste planperiode, etter først å ha fjernet den for inneværende periode, da den var inne på NTP i forrige periode. Troverdigheten settes virkelig på prøve i disse tider, kan det være valgflesk?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags