Ikke gå glipp av nyheter! Få tilgang på Fremover+ her.

Mange har spurt meg om jeg har sluttet å skrive i avisene, men det har jeg ikke. Jeg har dessverre hatt noen problemer i den siste tiden, men de går nok over, omsider.

Jeg vil heller ikke blande meg så mye inn i debatten om kommunesammenslåingen, for det er det mange andre som kan bedre enn meg. Jeg blir allikevel litt forundret når jeg leser avisene, og ser alle de uttalelser som kommer fra de som regner seg som toppolitikere, men kanskje ikke er det allikevel.

Erna vil at pensjonistene skal få mindre å rutte med, ca. kr. 1400,-. Pr år, men jeg kan ikke se at pensjonistene har lagt inn noen protester. Vi kan ikke streike, for det hjelper ikke, men vi kan kanskje foreta oss mange andre ting, ikke som skader samfunnet, men å fortelle eliten i norsk politikk at vi ikke liker det de holder på med. Det samme kan vi kanskje gjøre når politikerne lokalt diskuterer kommunesammenslåing.

Vi kjøpte et nytt kjøkken for 2 år siden. Trykk her og trykk der, så skal det meste virke. Nå kan vi det meste, men så var det kjøkkenvifta som skulle vaskes, og mørke pærer skiftes ut. Det var ikke enkelt. Vaske filter var ikke vanskelig, men å få skiftet pærene, det var vanskelig det. Det er tydelig at de som har produsert denne kjøkkenvifta og holderne for lyspærene, var kinesere, myke i kroppen og mindre fingrer enn en eldre gubbe i Bardu. Etter mye strev og bannskap, kom alt på plass. Neste gang skal jeg ringe hjelpemiddelsentralen, for de har vel slikt å gjøre, så stille som det er på den fronten.

I Bardu forbereder administrasjonen å legge ned alt som kan legges ned. I kveld var det begravelse av en av de største og mest veldrevne ungdomsklubbene i fylket. Fra å være 120 medlemmer med full aktivitet, er det bar 2 medlemmer tilbake. Hvorfor. Jo for aktiviteten blant ungdommen har forandret seg, og hadde ledelsen gitt de unge en sjanse til å følge med tiden, da har det kanskje grodd fram noen oppfinnere som på sikt hadde skapt arbeidsplasser. Nå finner vi ungdommen sittende under trappa på Coopen og trykker på sine mobiltelefoner og nettbrett. Ungdommen kan mer enn det. De må bare få en sjanse.

Kommunen truer med oppsigelser, førtidspensjonering hver dag i avisene. Skaper dette noe godt arbeidsmiljø i kommunen. Neppe, men toppledelsen har noe å bruke blyanten på, så tiden ikke faller så lang. Det må være tungt å være i toppen av den politiske ledelsen, og se folk i øynene at de gjør sitt beste for å slå oss sammen med Målselv. Det er ikke alle døler som vil det, men vi blir vel betraktet som mindre opplyste om hva som skjer.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

Hvorfor ikke dele Bardu i to. Nedre Bardu til Målselv, hvor de får ny skole og administrasjonsbygg, og der har de gang og sykkelvei. Resten av Bardu slår seg sammen med Salangen, for der har dem også ny skole. Da slipper Bardu å bygge ny skole på Setermoen, for da tror jeg at vi blir en fraflyttingskommune. Da blir det ikke behov for gang og sykkelveg ned til Heimdal. Nå kan kommunen se på vedtaket om fremtidstunet på nytt. Rive asbestskolen på Setermoen, ta i bruk Fredly skole og andre løsninger. Det var ikke et godt gjennomtenkt og gjennomarbeidet forslag Høyre og Senterpartiet gjorde, men først makt og siden barna, helse, og kunnskap. Beklager, men slik er det.

Nei, nå skal jeg konsentrere meg om gamle bilder på face book, bilder av eliten på tredemølle og dansen politikere. Noe må de jo gjøre for å holde seg i form, for alt av idrettsanlegg skal jo legges ned. Jeg har kanskje vært litt negativ etter det lange fraværet, men det skal bedre seg omsider til det positive.

Og det var det.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android