Ikke gå glipp av nyheter! Få tilgang på Fremover+ her.

I onsdagens Fremover viser Elvegård grunneierlag seg sterkt kritisk til måten arealplanen behandler bygda på. Det legges ikke opp til befolkningsvekst, tilrettelegging for næringsutvikling eller satsing på infrastruktur i Skjomen.

Vi har gode og livskraftige bygder i Narvik kommune som folk i sentrum har noe å lære av, og SV ønsker at det satses på bygdene, ikke at de bygges ned.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

Bygdene er viktige for å kunne tilby andre bo-kvaliteter enn det Narvikhalvøya kan, men like mye for å legge til rette for differensiert næringsutvikling. Det satses tungt på turisme i kommunen, og Visit Narvik har vist oss at nøkkelen til suksess ligger i et tilbud der hele regionen er involvert. Narvik har et utmerket sentrum, men det er ikke kun i byens torvområde de store opplevelsene er å finne.

Jeg er overbevist om at det er grunnlag for etablering av arbeidsplasser i mindre bedrifter i bygdene, særskilt i Skjomen, men også Håkvik og Beisfjord, i tillegg til Bjerkvik har potensial for utvikling.

Vi må satse på industri og logistikk, men vi trenger også å tilrettelegge for mangfold. Bykommunen behøver flere bein å stå på. Derfor foreslår vi i vår merknad til arealplanen at det avsettes areal til næring, tjenesteyting og boligbygging i bygdene våre.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android