Følg Fremover på Facebook og få siste nytt først

I forrige bystyremøte vedtok bystyret plankomitéens forslag til reguleringsplan for Malmporten Handelspark.

Politikerne i bystyret hadde mulighet til å stille krav til utbygger og forhindre byggingen av et digert enetasjes varehus med elendig arealutnyttelse, midt i Narviks «indrefilét». Men reguleringsplanen ble vedtatt mot 12 stemmer, og alle forslag om forbedringer av planen for å utnytte tomten bedre ble nedstemt.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

SV mente, og vil i fremtiden mene at det er politikerne, ikke utbygger, som må bestemme hvordan kommunen vår skal se ut. Utbygger er ikke valgt av folket, og har ett motiv; profitt. Det er avgjørende med private utbyggere for å sikre vekst, utvikling og arbeidsplasser i Narvik. Vi som politikere må imidlertid være vårt ansvar bevisst og våge å tenke lengre enn den første og beste utbyggeren. Dere har valgt oss til å ha en ombudsrolle og tale deres sak, og jeg kan knapt tenke meg en sak hvor politikerne har vært så lite i takt med befolkningen som da denne planen ble vedtatt.

Et argument som brukes av våre meningsmotsatandere (Høyre, AP og FRP) er at vi skal være en JA-kommune. Dette er et positivt utgangspunkt for utvikling, men i det vi blir en JA-til alt-kommune, er jeg redd vi forsømmer vår rolle som politikere. Et annet argument er at saken har versert lenge og trenger avklaring. Naturligvis skal vi forhindre at saker ruller og går i det uendelige. Men vi må også ha respekt for at det har vært et politisk skifte i høst, noe som bør medfører at saker som har rullet og gått en stund kan få et annet utfall enn hva det forrige bystyret ville.

SV blir tidvis kritisert for at vi er «næringsfiendtlig», men vi mener det er et ganske stort handlingsrom mellom JA-til alt og Nei til alt. Vi håper at vi kan få til en konstruktiv debatt om de fremtidige reguleringsplanene for Narvikfjellet og Taraldsvikjordet, slik at vi politikere kan vise oss tilliten verdig og gjøre vedtak med hevet hode.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android