Det første formannskapsmøte i Narvik 2020

Av
DEL

Kommentar001/20 - 20/42 - Utbyggingsavtale for Fagernesfjellet, byggetrinn II og deler av III

Dette er altså eneste sak for det første formannskapsmøtet 23. januar i 2020!

Ingen ting om krisen for vegbudsjettet der det mangler mange millioner for vedlikehold og investeringer i Veg og Park? Enhetsleder for Veg og Park, Trond Solberg viser til konsekvensene i Fremover 15. januar: Både tidligere Ballangen og Tysfjord har latt sine veier forfalle i stor grad og dette er nå Narvik kommunes ansvar. Nye Narvik kommune har nå 280 km vei hvorav 101 km er grusveier. Gamle Narvik hadde bare 5 km grusvei. Dette betyr 97 millioner i etterslep på de kommunale veiene i den nye kommunen (T. Solberg).

I tillegg er gjelda til Tysfjord på ca 45 millioner nå Narviks ansvar.

Man kan jo lure kvaliteten på vann og avløp i gamle Ballangen/Tysfjord øst. Er man klar over eventuelt vedlikeholds- og investeringsbehov på dette området?

Samtidig kommer det luftige planer om både sherpatrapp til mange millioner der man forventer at bl.a. Veg og Park skal delta i utbygging! Enda mer luftige planer er byheis fra torvet og over hustakene på Oscarsborg!

I tillegg har den politiske ledelsen bevilget seg gode lønninger. Ordfører har nå over en mill. og dette påvirker nedover i systemet av politikere, særlig de mange heltids frikjøpte. Blir det tillit av sånt?

Hva med tilskuddene fra kommunalminister Mæland som har ivret for sammenslåing? Hvor er de?

Merkelig at det første formannskapsmøte bare har en sak på agendaen når det er så mange alvorlige saker som det burde haste med.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags