Den nye musikklinja – vi gleder oss!

PROTEST: Anslagsvis 1.500 personer gikk i protesttog i november i fjor da fylket ville legge ned musikklinja i Narvik.

PROTEST: Anslagsvis 1.500 personer gikk i protesttog i november i fjor da fylket ville legge ned musikklinja i Narvik.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Debatt:Barn og unge, profesjonelle og amatører, kor, korps, rockeband, trubadurer, jazzklubb, bluesklubb, en meget oppegående kulturskole, vitale musikkmiljø i bygdene, VU, MiN-ensemblet og så videre. Kultur- og musikklivet i Ofoten yrer av liv, og en av aktørene i mylderet er musikklinja ved Narvik vgs.

Vi ansatte er overbevist om at den nye musikklinja ved Narvik vgs kommer til å bli veldig bra. Det blir et enda sterkere fokus på det å utøve musikk enn tidligere: flere spennende prosjekter og mer praktisk spill- og samspill. Skoleårets første store prosjekt blir kor- og orkesterverket Carmina Burana av Carl Orff, et stort og ambisiøst samarbeidsprosjekt med store deler av musikkmiljøet i regionen, og med solister fra Den Norske Opera.

Samtidig vil det bli enklere for elevene å konsentrere seg om de «vanlige» skolefagene på den nye linja, siden vi har kuttet de musikkvitenskapelige fagene, som er nokså tunge og akademiske. Det blir selvsagt musikkteori også på den nye linja, men langt mer praktisk rettet enn tidligere.

Den nye linja er studiespesialiserende. Det betyr at elevene står fritt til å gå videre på nær sagt hvilken som helst høyere utdanning etterpå. Den nye linja er med andre ord bredere enn den gamle ordninga, og passer for enda flere. Samtidig mener vi at målbevisste musikerspirer som vurderer en videre karriere innen musikk vil få mere tid til å fordype seg i musikk i den nye ordninga.

Vi som jobber på musikklinja reagerte sterkt på en del av uttalelsene til rådgiver for utdanningsavdelingen i Nordland fylkeskommune, Stian Ellefsen, i Fremover 5. august 2016. Han hevder at det ikke er nok interesse for musikk i Ofoten til å opprettholde en musikklinje, og påstår at det har vært dårlig søkning til MDD i Narvik de siste årene. Dette er ikke riktig. Søkertallene til MDD Narvik har vært meget gode. De siste årene har søkningen vært på 120% i forhold til tilgjengelige plasser. Dette er tall ingen av de andre tre andre MDD-linjene i fylket kan matche. MDD Narvik har også hatt meget lavt frafall, og kampen mot frafall i videregående er som kjent et hovedsatsningsområde for Nordland fylkeskommune.

Ellefsen trekker videre frem de lave søknadstallene denne høsten (7 primærsøkere). Han unnlater å nevne at den nye linja var søkbar i kun få timer før søknadsfristen gikk ut.

Vi som jobber ved musikklinja ved Narvik vgs ser frem til et nytt skoleår og gleder oss til å videreutvikle musikklinja i tett samspill med alle positive krefter i regionen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags