Gå til sidens hovedinnhold

Det er billigere å busse Narvikungan til Bjerkvik skole enn å bygge ut Parken.

Artikkelen er over 5 år gammel

DEBATT: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg registrerte i avisa at kommunen vurdere å legge ned ungdomsskolen i Bjerkvik. Dette er jeg helt i mot. Narvik kommune er en stor kommune som må bevare utkantene. Et sentrum som ikke kan ta hensyn til periferie, vil ikke kunne skape vekst i sentrum. Alle kan ikke bo på Narvikhalvøya. Det å legge ned Bjerkvik skolen er å begynne nedleggelsen av Bjerkvik, rett og slett sentralisering.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

Det kommunen tenker, er å legge ned Bjerkvik ungdomsskole når Hålogalandsbrua åpner, så skal kommunen busse Bjerkvikungan til Parken Ungdomskole. Idag er Parken nedslitt og sprengt i kapasitet. Kommunen må bygge ut Parken for å få nok plass til Narvikungan og Bjerkvikungan. På Narvikhalvøya så er det også plassmangel, det er lite plass til å bygge på. Derimot har Bjerkvik mye plass til å bygge ut skolen, og Bjerkvik skolen har mange ledige skolepulter.

Det er billigere å busse Narvikungan til Bjerkvik skole enn å bygge ut Parken.

Idag har som sagt Parken kapasitetproblemer, som betyr at skolen må bygges ut, dette koster masse penger. Mens i Bjerkvik har kommunen en ferdigbygd skole, som kan ta imot flere elever enn de har idag. Med at vi har to ungdomskoler får vi fordelt elever jevnt i mindre klasser. Mindre klasser er gir bedre læring, med at læreren får bedre tid med enkeltelever. Bedre læring og pengesparing er Bjerkvik Skole.

Vi er opptatt på høy kvalitet på skolene idag. Legger vi ned Bjerkvik Ungdomskole vil kvaliteten på skolene i Narvik reduseres. I Bjerkvik vil kvaliteten på skolen reduseres med at fagfolkene forsvinner. I Parken vil Bjerkvikungan bli stappet i allerede store klasser. Store klasser gir dårligere læring siden læreren ikke får god tid med enkeltelev.

Det jeg foreslår er billigere for kommunen, er at vi opprettholder Bjerkvik Ungdomskole. Posten driver på å bygge en postterminal i Bjerkvik, som vil øke innbyggertallet i Bjerkvik, og flere barn og ungdommer vil trenge en skolepult i Bjerkvik.

På Bjerkvik Ungdomskole har vi ledige skoleplasser, så det jeg foreslår er å busse Narvikungan til Bjerkvik for å gå på ungdomskole. Dette er raskere, enklere og billigere enn å bygge ut Parken.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Kommentarer til denne saken