En småfrekk varaordfører  

Sin: Varaordfører Geir-Ketil Hansen slår fast at det ikke er til å leve med at det ikke foreslås en eneste krone bevilget til å få E6 ut av Narvik sentrum.Foto: Terje Næsje

Sin: Varaordfører Geir-Ketil Hansen slår fast at det ikke er til å leve med at det ikke foreslås en eneste krone bevilget til å få E6 ut av Narvik sentrum.Foto: Terje Næsje

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerSlik beskriver samf.ministeren varaordføreren fra Narvik etter et møte  og begrunnet også dette.

Småfrekk er en ganske betegnende for byens varaordfører i politisk sammenheng. At han ble satt ettertrykkelig på plass var  ikke uventa.

Hans fremgangsmåte som representant for kommunen gagner ikke saken det i dette tilfelle handlet om.  Undertegnedes engasjement ble av varaordføreren for ei tid siden betegnet som tøv. Det kaller jeg også for småfrekt, Men han og hans partifelle som hoppet ut av partiet for så å hoppe inn igjen er lite å bry seg om selv om de begge har argumentert sterkt for at flyplassen måtte legges ned.

Om 2 år er det kommunevalg og da er de forhåpentlig ute av den lokalpolitiske ledelsen. 
Han og hans partikollegaer har gått inn for:

1. Stemte for avviklingen av Narvik Lufthavn. 
2.  Ignorerte underskrift kampanjen for bevaring av flyplassen 
3.  Interpellasjoner forelagt bystyret om bevaring av flyplassen stemte de mot 
4.  Prøver å unngå bindende avtaler både for flyplassen og bru finansieringen

Hvilken tillit har man til slik lokal politisk virksomhet?

Blir ikke hørt

Dette sier ordfører og varaordfører om kontakten med det offentlige. Men dette kommer ikke som noen overraskelse når visse lokale politikere opptrer arrogant.

Innbyggere blir heller ikke hørt, men av bystyret.

Inngår Narvik kommune forpliktende avtaler så skal de aksepteres. I dette tilfelle at flyplassen skulle avvikles senest 31.mars 2017. I mellomtiden var det mulig å endre bystyre vedtaket om avvikling, men det viste seg ikke å være flertall for i bystyret.

Samferdselsministeren er selvsagt klar over at Narvik kommune selv hadde valgt å legge ned flyplassen. Når man gjør et slikt valg og vedtak betyr det at flertallet i bystyret mener at det ikke var et fremtidig behov for direkte flyforbindelser til og fra Narvik .Næringslivets organisasjoner, høyskolen og UNN  mente det samme. 

At man i ettertid prøver å unngå nedleggelsen før den omtalt bru2 åpnes for trafikk betyr at man har gjort en feil vurdering  av infrastrukturen betydning som byens fremtid vil være avhengig av. 

Denne avgjørelsen  og ansvar mener ministeren representanten for kommunen må stå for og ikke fremstå som småfrekk i forhandlingen, og som tidligere stortingsrepresentant burde han vite bedre  

Varaordføreren har i sine perioder som stortings- og fylkespolitiker vært en av de flittigste brukere av flyplassen . Billettene betalt av skattebetalerne, men når disse godene brått ble slutt var det ikke så nøye med  andre brukere. 

Ordføreren sa ved en anledning at reise budsjettet er stort nok og da betyr de økte kostnader ikke noe for den fremtidige kommunale reise virksomheten. Det har ministeren sikkert også merket seg.

Flyplassens betydning

Hvorfor var flyplassen  blitt så viktig for Narvik kommune.  Den var for lengst vedtatt avviklet av et flertall i bystyret. Frem til åpningen av brua spiller vel ingen rolle for lokalpolitikerne selv om tid og økonomi vil være krevende.  Terje N. Dahls og Amund Garfors gode innlegg burde ha kommet tidligere og før de viktige avgjørelser ble vedtatt av bystyret.

Hva gjør lokalpolitikerne på Helgeland? Jo, de kjemper for sine flyplasser og i tillegg vil de få en ny storflyplass i regionen. I tillegg vil alle kortbane plassene i regionen ikke bli lagt ned. 

En henstilling til ordføreren

Varaordføreren bør ikke være kommunens representant i forhandlinger med samferdselsminister, statssekretærer eller sentrale samferdselspolitikere. Å bli betraktet som småfrekk av samf.ministeren er en alvorlig sak.Dette ryktet sprer seg fort hos andre sentrale myndigheter og forhandlere.

Han kommer til å gjøre mer skade enn nytte med sin fremgangsmåte. Sørg derfor at representanter med kompetanse og en positiv fremgangsmåte blir valgt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags