Gå til sidens hovedinnhold

Her vil Arnt ha nytt badeland

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

Det har skapt en del debatt at Forte Narvik har satt krav om plassering i Narvikfjellet for at de skal være med på et spleiselag. Det finnes mange gode argumenter for og imot en slik plassering, og en plassering i fjellet vil garantert bli spektakulært. Jeg skal ikke bruke for mye tid på dette men komme med et lite hjertesukk.

Narvik er pr definisjon en havneby og utviklingen i frakt av malm og gods peker opp med en sterk økning de siste årene. Dette har ført til at frigitte arealer og utviklingen av nye blir brukt til industri.

I forbindelse med arbeid med reguleringsplaner frem til 2003 var det mange tanker rundt leiligheter, hotell og restauranter i området mellom dagens utstikkerkaier og LKAB. Det ble relativt stille rundt dette når Rica bygde i sentrum etter en rask omregulering.

Les også

Rådmannens innstilling: Vil bygge badeland

Les også

Et badeland i sentrum er smart. Et badeland i Fagernesfjellet er derimot genialt.

For de som driver havbasert reiselivsnæring med utgangspunkt i Narvik er det lite som ligger til rette for en bærekraftig drift. Vi er prisgitt å kunne bruke båtforeningens båtplasser og gjestehavner. På tross av dette har muligens byens mest stabile turistmagnet over mange år vært dykking i områdene rundt Narvik. Det driftes rib-turer og fjordcruise, turer til Lofoten og fisketur med guide, uten at det er et samlet utgangspunkt for dette.

Les også

Et badeland i sentrum er smart. Et badeland i Fagernesfjellet er derimot genialt.

Les også

Politikerne ønsker Forte-innspill om badeland velkommen - men lover ingenting

Forte Narvik har gjennom 4. hjørnet skapt et nytt senter i Narvik hvor de har samarbeidet med flere for å finne en optimal løsning. Spesielt det nye krigsmuseet vil garantert gi reiselivsnæringen mulighet til at flere blir i Narvik en eller to dager ekstra. Kan vi samtidig tilby disse kundene en guidet tur på fjorden hvor man kan besøke stedene som er viktige i slaget om Narvik, har vi de kanskje et døgn til.

Dersom det kan etableres et spa hotell med badeland i tilknytning til Narvik havn har vi en unik mulighet til å samle dette. Men den nye byheisen på plass vil det være 5-8min gange ned til havnen. Da får vi virkelig utnyttet vår unike muligheter med fjord og fjell. Og vi kan endelig få knyttet sentrum med havnen med de muligheter for restauranter og ferskvareutsalg som det kan medføre.

En felles havn for rib-turer, fjordcruise, fisketur og båtutleie i forbindelse med hotellet, vil gjøre disse tilbudene mer synlig og tilgjengelig for kundene. Narvik kystlag kan endelig få skikkelig havn for sine båter og dykkerbåtene kan slippe å ligge utsatt for vær og vind. Og dersom dugnadsgjengen på Gamle Skogøy får fortsatt støtte til sitt arbeid, kan de tilby cruise på fjorden med samme utgangspunkt. En levende havn hvor du kan nyte ferske reker fra Roar, eller dra på fisketur og få tilberedet fangsten på hotellets restaurant.

Det er mulig dette ikke er gjennomførbart og at utviklingen mot en industrihavn er kommet for langt. Men kan dere som er beslutningstakere i denne prosessen ta det med i vurderingen så er det alt jeg ber om. Blir valget narvikfjellet er det uansett et løft for Narvik.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Kommentarer til denne saken