Svar til Hansen i Narvik MDG fredag 26. mai

LIKER DET IKKE: Åsunn Lyngedal, påtroppende stortingsrepresentant for Ap

LIKER DET IKKE: Åsunn Lyngedal, påtroppende stortingsrepresentant for Ap

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerNarvik må ikke akseptere en premiss om å måtte velge mellom Narviktunellen og dobbeltspor på Ofotbanen. Det ene handler om helse og byutvikling, det andre om en viktig eksportkorridor for Norge, Sverige og Europa.

Det var det klare budskapet fra Eirik Sivertsen da han besøkte Narvik 11. mai i år. Sjømatkorridoren over Narvik består av bil fra slakterier og fiskerihavner inn til jernbaneterminalen i Narvik. Med terminal sør for sentrum er dette med på å skape alvorlige støvproblemer i sentrum. Dette kan vi ikke akseptere å leve med. Det betyr ikke at Arbeiderpartiets kandidater fra Nordland kan slutte å snakke om viktigheten av dobbeltspor mellom Narvik og Kiruna. Dobbeltsporet er avgjørende for eksport av sjømat ut av landsdelen og forsyning av dagligvarer og annet inn.Både Eirik Sivertsen og jeg jobber for at begge prosjektene skal realiseres. Narviktunellen er så absolutt klar for NTP, reguleringsplanen er vedtatt og kostnader er klarlagt. Tvilen som framkom i Fremover er tilbakevist av Statens Vegvesen, vi er forbi konspetvalgutredning, KVU , og trenger derfor ikke KS 1.

Det endrer ikke på det faktum at dagens regjering ikke har prioritert hverken Narviktunellen eller dobbeltspor på Ofotbanen. Årsakene er nok sammensatt, men det er mange som ønsker sin del av pengene i NTP og vi er ikke prioritert. Jeg tror ikke det er en invitasjon til å krangle mer internt og sette prosjekter opp mot hverandre. Jeg ønsker MDG Narvik med på laget for å få satt fokus på Narviktunellen og dobbeltspor på Ofotbanen, begge vil bidra til MDG sitt mål om å kutte CO2 utslipp med 60 % innen 2030

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags