Et spleiselag som gir mer enn det koster!

I PÅSKESOL: Narvikfjellet gir tilbud til oss som bor her, bolyst, og, bidrar til nye arbeidsplasser.

I PÅSKESOL: Narvikfjellet gir tilbud til oss som bor her, bolyst, og, bidrar til nye arbeidsplasser. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevNoen ser ut til å mene at fellesskapet IKKE skal bidra til å skape nye arbeidsplasser i Fagernesfjellet. Ap mener vi skal bygge opp under de som vil satse.

Det er første gang i min levetid det gjøres så store investeringer og satses så mye i Narvik, med lokal kapital. Og det av firma hvor eiere er Narvik kommune selv, via Narvikgården, og Stiftelsen Forte Narvik, etablert av en våre lokale banker.

Dette er firmaer hvor ingen enkeltpersoner tjener en kroner på utbytte, og all vekst eller overskudd går direkte tilbake til lokalsamfunnet.

Investeringene vil på sikt gi kommunen og oss innbyggere mere inntekter i form av skatter og avgifter, noe vi er helt avhengige av om vi skal klare å møte alle utfordringer vi allerede har og kommer til å møte fremover.

Jeg mener vi ikke har råd til å sitte på gjerdet og håpe på at noen andre er villige til å satse stort i Narvik. For hvis ikke vi tør å satse på byen vår, hvem andre vil da gjøre det?

Turisme og reiseliv er en av næringene som kanskje har vokst mest de siste årene. Det har ikke skjedd av seg selv. Det er etter hard og målrettet jobbing over tid, av mange aktører.

Utviklingen innen reiseliv er selvfølgelig noe som også vil gagne oss innbyggere, både i bedre tilbud og økonomisk. Reiseliv er i tillegg en næring som tiltrekker seg unge mennesker, noe vi trenger her i kommunen ettersom befolkningen stadig blir eldre.

Fagernesfjellet, med merkevaren og navnet Narvikfjellet, er og blir også fremover viktig for oss. Om vi ikke skal være med på satsingen her, så forventer jeg at alle som er imot reiser seg fra sofaen og er med og skaper annen vekst og utvikling i byen vår.

Disse 35 millionene man ber Narvik VANN være med å finansiere, vil i verste fall utgjøre en økning i kommunale avgifter på 72kroner i året for hver husstand. Med moderat vurdert inntektsøkning en økning på 36 kroner i året.

Det er mindre enn en hvitost koster, for å sette det iperspektiv.

Dette er heller ikke penger som kan brukes på andre ting enn vann og avløp til næring, man tar altså ikke penger man heller skulle brukt på skole eller eldre.

Og for å gjøre det helt klart; denne finansieringen, eller satsingen på Narvikfjellet generelt, er overhode ikke det eneste kommunen har fokus på. Det viktigste for Narvik kommune er at innbyggerne får levert gode tjenester og kan leve gode, trygge liv i kommunen vår, noe som er krevende med en stadig tøffere kommuneøkonomi.

Men denne investeringen skal ikke gå på bekostning av dette. Det er alle helt enige om. Jeg mener helt oppriktig at dette spleiselaget vil gi oss innbyggere mer enn det koster.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags