NHO og oppdrettsnæringen stiller krav til oppdrett.

Gruppeleder Miljøpartiet

Gruppeleder Miljøpartiet Foto:

Av
DEL

LeserbrevSom gruppeleder hadde jeg den glede å være til stede under OppTur arrangementet, et flott arangement. Noe av det som fikk stor oppmerksomhet hos meg var direktøren i NHO og hva han sa. I et intervju i Fremover gjentar han det han sa fra scenen.

Jeg siterer her fra Fremover.
"Tydelig – Hvis vi ikke er en del av summen som løser problemene, så har vi ikke livets rett. Vi er verdens rikeste, lykkeligste og beste fordi vi har tjent penger på utslipp og fordelt godene godt. Skal vi fortsette å være verdens rikeste, må det være for at vi kutter utslippene til luften, havet og naturen, sa han tydelig fra scenen."
Videre sier han
"Oppfordringen min er klar. Still krav, men skap åpning for at sjømatnæringen kan produsere mat i fjorden her. Det trenger verden og det trenger Norge."

NHO direktøren´ s ord stemmer ganske godt med det som Miljøpartiet De Grønne, MDG har sagt i en årrekke. Still Krav, kutt utslipp til luften, havet og naturen. Det samme budskapet fikk gruppelederne da de var på studietur i Alta, arrangert av Futurum. "Still krav om -0- utslipp.

På torsdag skal Formannskapet behandle Evaluring av Handlingsplan 2018-2019 og ny Handlingsplan 2020-2021.
MDG vil da foreslå at handlingsplanen skal ta høyde for FN s bærekraft mål nr 14 som omhandler livet under vann. Vi vil videre foreslå at vi stille krav om -0- rømming, -0- lus og -0- utslipp. Narvik AP markerte seg en gang i valgkampen der gruppeleder og ordfører, slik jeg oppfattet det, litt rundt skrev at oppdrettsnæringen måtte være bærekraftig. Det gjenstår nå å se hva de mener når det kommer til praktisk politikk, når valgkampen er vunnet.

For øvrig registrerer MDG at i tirsdagens møte i Planutvalget, der Planprogrammet for Kommuneplanen er til behandling , er dette viktige Bærekraftmål nr. 14(livet under vann) utelatt. Om dette er ved en inkurie vet vi ikke, men sikkert er det at MDG vil foreslå at det skal være styrende for planen. Det er og noe som Kommunal og moderniseringsdepatementet fastslår, bærekraftsmålene skal danne grunnlag for planarbeid.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags