Synsing om N-N-banen

Av
DEL

LeserbrevEtter at Jernbanedirektoratet la frem siste utredning om Nord-Norgebanen i juli har vi sett stort engasjement rundt muligheten til endelig å få realisert denne livsnerven for Nord-Norge. I motsetning til debatten etter tidligere utredninger har vi denne gang opplevd at politikere både lokalt og på riksplanet har stilt seg positiv. Det ser så langt lovende ut.

Så kommer direktøren i Jernbanedierktoratet, Kirsti Lovise Slotsvik på banen og heller en masse malurt i begeret. Ifølge intervjuet i magasinet bygg.no mener hun at vi får ekstremt lite igjen for pengene. Hva som er ekstremt lite i denne sammenheng får være opp til henne å mene, men at en sammenhengende bane fra Tromsø og sørover ikke vil bety noe vesentlig for Nord-Norge og resten av landet kjøper vi ikke. Det virker påfallende når sjefen tviler på at hennes eget direktorat har satt rett pris på utbygginga. Hun viser til fjorder og fjell som må forseres, som om utrederne hennes ikke har vært helt oppmerksom på hvilket landskap som det skal bygges i!

At det vil koste å bygge banen er vi klar over, men i forhold til de ca 9000- milliarder Oljefondet har på bok er de ca 130- milliarder for en modere bane i Nord-Norge nesten for småpenger å regne.

Så politikere i nord og sør, la dere ikke vippe av pinnen av useriøs synsing, selv om den kommer fra Jernbanedirektoratets direktør . Stå på for NN-banen!Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags