Fylket som regjeringen glemte

Av
DEL

MeningerFylket som regjeringen Jeg kan med hånda på hjerte trygt si at ingen av politikerne i posisjon har latt seg velge for å gjennomføre kutt til befolkningen i Nordland fylke, men vi har et mål om å drifte fylkeskommunen på best mulig måte for våre innbyggere under en ramme gitt av regjeringen.

Det er trist lesning som kommer fra Margunn Ebbesen og Jonny Finstad, det er kanskje tid for refleksjon?

Ebbesen og Finstad burde nå sette seg ned å lese Senterepartiets alternative statsbudsjett med stor entusiasme, for det er et fremtidsrettet budsjett med satsning i hele Norge og hele Nordland. Et budsjett som gir regional utvikling og tjenester nær folk.

Med Senterpartiets budsjett ville Nordland fylkeskommune fått 243,8mill mer en med regjeringens budsjett, dette vil medført en bedring i tjenester rundt om i hele Nordland. Senterpartiets alternative budsjett ville styrket fylkeskommunen, og dette ville ha resultert i ingen kutt i samferdsel, ingen kutt i utdanning og ingen kutt til næring, men snarere tvert imot sikret en styrkning av fylkeskommunens evne til tjenesteutvikling og næringsutvikling.

Ebbesen og Finstad har konkludert riktig hva gjelder at regjeringen ikke har lagt ned høyskolen i Nesna og Sandnessjøen, men regjering sa klart nei i stortinget til å berge utdannelsen i Nesna og Sandnessjøen, har ikke Ebbesen og Finstad hatt tilstrekkelig med tid til å ta dette innover seg?

Vi ser en gjentagende trend på regjeringens løfte om at Nord-Norge er deres satsningsområde, og vi registrerer en intern uenighet i Høyre når det kommer til Nesna/Sandnessjøen og Brønnøysund hvorpå Høyres fylkestingsgruppe i Nordland tydelig går imot partiet sentralt.

Norge skal utvikles og skal være et fremoverlent land, men en privatisering av offentlige tjenester og svekkelse av distrikts Norge er ikke riktig vei å gå, vi må tro på hele Norge med tjenester nær folk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags