Vi trenger ikke lydige nedskjæringspolitikere i Nordland

Narvik videregående skole studiested Solhaugen

Narvik videregående skole studiested Solhaugen Foto:

Av
DEL

LeserbrevRødt Narvik og Rødt sin fylkestingsgruppe støtter fortsatt drift ved alle linjene ved Narvik videregående skole. Vi mener at det er elevgrunnlag godt nok og at søkertilfanget de kommende årene gir godt søkergrunnlag til opprettholdelse. Narvik er den kommunen der den største satsinga på reiseliv foregår, samtidig foreslås det at salg, service og reiseliv blir lagt ned. I Narvik befinner Nord-Norges største IT-bedrift, gjennom UiT sin avdeling. Med forslaget fra fylkesrådet betyr det at Narvik blir uten videregående fagutdanning innafor IKT.

Forslaget fra Fylkesrådet er uakseptabelt. Med forslaget vil mulighetene til ønsket linjevalg nært hjemstedet for våre ungdommer, bli redusert. Dette vil bety flere hybelboere og risiko øker for at ungdom ikke søker på primærønsket eller for at de ikke søker i det hele tatt. I tillegg øker sannsynligheten for frafall. Den uttalte og faktiske innrettinga på sterkere satsing på studiespesialisering i forslaget, vil da både svekke søkerinteressen fra ungdom som ønsker ei fagutdanning og «støvsuge» ungdommene våre i enda sterkere grad til universitetsbyene Bodø og Tromsø, hvor nettverket er svakere og den trygge basen vil være lengre unna.

Det føres nå en felles kamp i Nord-Norge for å få stoppet sentraliseringspolitikken. Den har blant annet som mål å få endra Regjeringa i 2021. Om Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV er enig og innstilt på det sammen, må man være enig om å bruke en del av Fylkeskommunens reserver og ikke dekke seg bak de sentrale nedskjæringene. Vi trenger modige politikere som kjemper imot sentraliseringslinja fra Regjeringa

Nedgangen i overføring fra staten i kombinasjon med nedgang 16-18 åringer i Nordland fylke tilsier ikke at det er nødvendig å legge ned det videregående tilbudet i det omfanget som er foreslått. Det er økonomiske reserver innenfor fylkeskommunens økonomi som gir grunnlag til fortsatt videreføring av tilnærmet alle de foreslåtte nedlagte linjene i videregående skole i Nordland.

Rødt vil finne dekning for videreføring av de fleste videregående linjene ved fremleggelse av vårt budsjettfremlegg. Vi oppfordrer alle om å støtte opp om det. Vi trenger ikke lydige nedskjæringspolitikere i Nordland.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags