Raushet

Av
DEL

Trond Laksaa er i sin fulle demokratiske rett til å skrive sine meninger i full åpenhet i avisa. Det er en demokratisk rett vi er stolt av i Norge.

LES OGSÅ: Hvor er rausheten?

Nå vil presten «konfirmere» meg og «futen» anmelde meg.

Raushet som Laksaa etterlyser, skal den bare gå en vei?

Hvor er «rausheten» fra samepolitiske aktivisters side?

Var det et eksempel på «raushet» vi så da Sametingsrådet /NSR stilte opp i konsultasjonsmøte med KMD og fortalte en konstruert historie om samiske rettigheter i Sørfjord? Som førte til at Narvik mistet 20 mill. kroner i årlig skatteinntekt. Jeg synes det er noe lettvint å skrive «noen ekstra utgifter».

Er det et eksempel på «raushet» når Randi Nymo tar i bruk den sterkeste retorikken «gir gufs fra fortiden»?

Dette er hersketeknikk, ikke raushet.

Det er vel «raushet» kombinert med likegyldighet som har ført oss dit vi er i dag. Hvor Sametinget er blitt en maktorganisasjon og hvor samepolitiske aktivister bruker Sametinget aktivt i sitt arbeid med å sette ut i livet ideen sin om «Nasjonen Sapmi».

Hvor taktikken er å ta en bit om gangen – under radaren – i konsultasjoner med sentralmyndighetene, slik at det ikke blir lagt merke til. For så, etter en stund, å komme med nye krav i håp om mer raushet fra myndighetenes side.

Jeg vil minne Laksaa, Nymo og andre om at Sametinget er ingen demokratisk organisasjon, men en «etnokratisk» organisasjon.

Samtidig foregår det en massiv historieomskriving. Det siste vi så eksempel på, var høringsutkast til lærebøker i samisk historie. Som ligger ute til høring nå.

Der fremstilles Norge som kolonimakt i samelandet «Sapmi»

Vi er på ville veier med den samepolitikken som myndighetene fører.

Det kan hende at demokratiet som Laksaa er så misfornøyd med, snart blir byttet ut med «konsultasjoner» om Stortinget innfører «konsultasjoner» for kommuner og fylkeskommuner som ny styreform.

Det vi trenger er konstruktivt samarbeid, ikke en ensidig «raushet» som Laksaa tar til orde for. Det siste vi trenger er «hets» fra begge sider.

Det finnes dessverre «nett-troll» der ute på sosiale medier som forstyrrer en saklig debatt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags