Ja til miljøet i Ofotfjorden

utsnitt av avtalen

utsnitt av avtalen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL
«Det skal utvikles en regional kystsoneplan for Ofoten. Det skal ikke etableres flere åpne oppdrettsanlegg i Narvik i perioden».Slik er ordlyden i samarbeidsavtalen for partiene AP, SV, Krf, Miljøpartiet De Grønne (MDG) og Rødt, som ble enige om å danne posisjonen i Narvik etter kommunevalget i 2015. Samtlige partier underskrev denne, og sikret Rune Edvardsen (AP) ordførervervet i perioden 2015- 2021.

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.MDG og Rødt tar sterkt avstand fra Cermaqs planer og ønsker om å fordoble produksjonen av oppdrettsanlegget ved Tortenneset. Narvik kommune ved bystyret sa som kjent nei i sin tid til etableringen av deres anlegg på 2340 tonn biomasse. Nordland fylkeskommune hadde innsigelse men kommunen stod på sitt. Likevel godkjente kommunalminister Jan Tore Sanner oppstarten. Etter svært stor motstand mot Cermaqs planer utenfor Bårøya i Evenes av et nytt oppdrettsanlegg, ønsker selskapet nå i stedet å øke produksjonen til 5460 tonn biomasse ved Tortenneset. Det er mer enn en fordobling av dagens produksjon. Med dette vil vi markere at det også i Narvik er sterk motstand mot de nye planene. 

Både MDG og Rødt har programfestet i sitt valgprogram fra kommunevalget i 2015, at Ofotfjorden skal være oppdrettsfri. Vi sier nei til oppdrettsanlegg i åpne merder og ja til lukkede anlegg. Det valgløftet akter vi å holde, og forventer at vi og våre samarbeidspartier AP, SV og Krf sikrer et nei fra Narvik kommunes i sitt svar til fylkesmannen i Nordland i høringen om produksjonsøkningen. Noe annet svar vil være miljøfientlig og uten støtte fra MDG og Rødt. Vi sier ja til miljøet i Ofotfjorden.

Morten Qvam                           Bror Martin Hanssen

Gruppeleder Rødt Narvik       Gruppeleder Miljøpartiet De Grønne

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags