På tide å gi Taraldsvik Vel et håndslag

Taraldsvikelva er unik bynatur. Lett tilgjengelig et steinkast fra Torvet.

Taraldsvikelva er unik bynatur. Lett tilgjengelig et steinkast fra Torvet. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nå må vi våkne og se hva som står på spill.

I tretti år har ildsjeler og beboere i Taraldsvik brukt tid og krefter på å opparbeide Elvedalen fra villnis til parkområde. Til stor glede for hele byens befolkning, men det er ikke bare en gladhistorie. Ved flere anledninger har fellesskapet tatt biter av friområdet for å lage parkeringsplasser, industri og næring. Hver gang er argumentasjonen den samme: Vi tar bare et lite stykke, det vil gi arbeidsplasser og hindre at bedrifter flytter fra kommunen.

Det kan ikke være lett å finne motivasjon hos dugnadsgjengen i Taraldsvik Vel, når vi belønner innsatsen deres med å ta bit for bit av friområdene. Hvem var det egentlig som foreslo at Taraldsvikjordet skulle avsettes til næring når kommuneplanen sist ble vedtatt? Fornuften skulle jo tilsi at Elvedalen trengte et buffert-område mot trafikk og boligområder. Særlig når tomten som Narvikgården fikk overført viste seg å ha tomtegrensen helt nede i parkområdet.

Politikerne burde visst at å håpe at Narvikgården skulle vise hensyn til parkområdet var naivt. Like naivt som å gi et lam til en ulveflokk og krysse fingrene for at det vil gå bra. Så er det noen av dagens politikere som hevder at mesteparten av lammet blir igjen. Ja kanskje, men det er likevel dødt. Like livløst som dugnadsånden i velforeningen. Dere som snakker om bolyst for barnefamilier i Narvik og håper at flere utflyttede Narvikungdommer skal fristes til å flytte hjem; beskytt de friområdene vi har og belønn den dugnadsånden som ennå finnes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken