Dette er en definitiv spiker i kista for en palestinsk stat og for en rettferdig fred

Klippemoskeen- Bygd på stedet hvorfra Muhammed i følge Islam reiste til himmelen

Klippemoskeen- Bygd på stedet hvorfra Muhammed i følge Islam reiste til himmelen Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDonald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad er en anerkjennelse av Israels undertrykking av det palestinske folk, og det er en fullstendig avvisning av palestinernes krav om like rettigheter.

Det er en legitimering av Israels folkerettsstridige kontroll over byen og over et okkupert folk.

Med dette undergraver Donald Trump folkeretten, han sementerer Israels apartheidregime og han fremskynder fordrivelsen av palestinere fra byen.

Han oppmuntrer Israels folkerettsstridige bosettingspolitikk og belønner husødeleggelser, tvangsflytting og tyveri av land.

Dette er et grønt lys for Israel til å fortsette å frata palestinske innbyggere av Jerusalem bo- og oppholdstillatelse og hindre palestinere generelt å reise til Jerusalem. Det innebærer at byens status som hellig sted for alle de tre monoteistiske religionene svekkes og palestinerne hindres i å besøke venner og familie, få tilgang på helsetjenester og drive handelsvirksomhet.

Siden Israels militære okkupasjon av Øst-Jerusalem i 1967 har Israel fratatt mer enn 14.000 palestinske innbyggere i Jerusalem deres rett til å leve i egen by.

Dette er en definitiv spiker i kista for en palestinsk stat og for en rettferdig fred. For palestinerne er det ikke noe igjen å forhandle om og finnes ikke lenger noen fredsprosess, bare en pågående annekteringsprosess.

Norge og resten av verden kan ikke sitte stille og se på det som skjer. Vi må handle, og det haster. Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad må fordømmes, og regjeringen må legge konkret press på okkupanten for å sikre at palestinernes rettigheter respekteres.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags