Det er valgkamp og samtlige parti, også FrP, har ting de absolutt bør skjemmes over

I VINDEN: Senterpartiet og Trygve Slagsvold Vedum

I VINDEN: Senterpartiet og Trygve Slagsvold Vedum

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerI 2016 klarte avgifts- og skattefyrsten Siv Jensen det kunststykke å omdefinere deler av kilometergodtgjørelsen i Statens Reiseregulativ til skattbar inntekt. Statens reiseregulativ brukes av offentlig ansatte og av svært mange bedrifter når en ansatt skal kompenseres for arbeidsreiser. Satsene i reiseregulativet er fastsatt av Staten.

I 2016 ble det bestemt at 30 øre av kilometergodtgjørelsen på 4,10 kr, skulle være skattbar inntekt. I 2017 er den skattbare delen økt til 60 øre. Det er altså innført inntektsskatt på en kompensasjon som Staten selv har fastsatt nivået på.

Effekten er byråkratisering og ekstraarbeid for det offentlige og for svært mange bedrifter. Dersom det er slik at skatte- og avgiftsfyrsten Siv Jensen mener at den reelle kostnaden ved å kjøre en kilometer ikke er 4,10 kr, men 3,50 kr, hadde det ikke da vært enklere å sette ned kilometersatsen, en sats de selv fastsetter?

Det overrasker ikke meg at byråkratiet under sittende regjering har økt. Det trengs mange byråkrater for å kreere denne type helt unødvendige ekstra belastninger, og enda flere til å håndtere det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags