Regjeringen skaper lovløse samfunn

Av
DEL

LeserbrevI over syv år har Høyre og Frp fått gjøre som de vil med både kommunegrenser, politi og justis, og distriktspolitikk. Med fasiten på bordet ser vi at regjeringens distriktspolitikk har skapt distrikter med lovløse tilstander.

I Fremover mandag 20. juli kan man lese om Kenneth Evenes fra Kjøpsvik som flere ganger har ringt politiet for å varsle om lovbrudd. I samtale med lovens lange arm møter han liten forståelse når de hører hvor kriminaliteten finner sted. Istedenfor må butikkansatte hanke inn bilnøkler, når åpenbart berusede sjåfører kommer innom. Slik skal det ikke være i Norge.

Helt siden 2013 har Frp og Høyre ført en distriktspolitikk hvor det meste handler om å kutte i budsjetter og “effektivisering”. Kan noen i Frp eller Høyre forklare oss hvordan det er mer effektivt å rykke ut fra Narvik til Kjøpsvik, heller enn å ha en egen enhet i Tysfjorden?

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) har evaluert regjeringens politireform. De konkluderer med at reformen har gått på bekostning av lokalpolitiet. I rapporten står det blant annet at en må erkjenne at “oppbyggingen av mer sentrale enheter har gått på bekostning av det lokale politiet”. Norge skal være et trygt land å bo i, ikke bare i byene men også ute i distriktene.

Norge trenger sterke distrikter. Det betyr at vi må ha et politi som er nært folk, men det dreier seg også om hvilke muligheter som finnes her. Når regjeringen forfordeler distriktene, så tyder det på at dette er ønsket politikk. AUF mener at vi burde satse på distriktene, ikke bygge dem ned.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags