Kampen om Narvik

Av
DEL

LeserbrevFredag 4 oktober gjør Sametingspresident Aili Keskitalo seg lekker for nye Narvik kommune, og anbefaler Narvik å velge samisk.

Det er en utrolig frekkhet etter at sametinget under hennes ledelse klarte å frarøve Narvik årlige inntekter på over 20 mill. kroner. Hun prøver å bagatellisere den Forhatte grensedragningen med at det er større og viktigere ting å ta fatt i. Da er jo spørsmålet for hvem?

Statssekretær Anne Karin Olli i KMD sier at departementet kan legge penger på bordet, (skattebetalernes penger) legg merke til at dette er overgangs ordninger. Etter dette er det Narvik kommune som må betale.

Ved å gå inn i samisk forvaltningsområde, innebærer det at samisk og norsk blir likestilte språk.

Dette er en bløff! Samisk språk skal ha forrang, i henhold til loven skal det samiske navnet stå øverst på skilt og offentlige kontorer, Ved interesse konflikt mellom samiske og norske interesser skal samisk ha forrang! Da snakker vi ikke lenger om likestilling.

Hva slags demokrati er det at 1,43% av de stemmeberettigede skal ha forrang framfor den øvrige befolkningen?

Det stolte og verdenskjente Narvik skal erstattes med det konstruerte Akkanjarga!

Samisk språkforvaltning medfører også å få besvart henvendelser på samisk fra lokale offentlige organer, og at det i møte med helse og sosialinstitusjoner, sykehjem og institusjoner, er det en rettighet å bli betjent på samisk.

Dette er mennesker som har gått på norsk skole og som arbeider og fungerer i samfunnet på lik linje som andre nordmenn! Ikke et stammefolk som lever avsondret fra resten av samfunnet.

Må ikke snart norske borgere ta til vettet og sette en stopper for galskapen?

Eller er vi så redde for å få rasist stempel, at vi blir handlingslammet.

Å lage Kjøpsvik og Tysfjords nordøstlige side til et «samisk distrikt» er et hån mot demokratiet. Det må i alle fall en folkeavstemming til for at noe slikt kan tvinges på oss.

At noen få, får mindre rettigheter ved en kommunedeling må være til å leve med. De får jo ikke dårligere forhold enn det de fint lever med i Ballangen og Narvik.

Jeg minner om Keskitalos ord i hennes nyttårstale i 2018. «vi har alltid forsøkt å kjempe med list.»

La ikke «list» avgjøre nye Narviks skjebne!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags