Krangel om samiske rettigheter i nye Narvik

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Sametinget vil at KMD skal overkjøre lokaldemokratiet.

Sametingspresident Aili Keskitalo (NSR)er jo ikke til å misforstå, hun mener at KMD bare skal beordre nye Narvik til å gå inn i samisk språkforvaltningsområde. (Da ville alle problemer være løst sett fra sametingets side.)

Vi vet ikke hva som kommer til å skje, i alle fall ikke før i ettertid når alt er avgjort. For alt vi vet, sitter Sametinget allerede bak lukkede dører og forhandler med KMD om dette («konsultasjoner»)

I lukkede møter kan man jo servere «politiske sannheter» uten å må stå til rette for det, slik det ble gjort i grensedragningen i Tysfjord.

Forståelse for demokratiske spilleregler er nærmest fraværende hos Sametinget (NSR) Her er det rå makt som gjelder, er det rart at stadig flere blir skeptiske og mistenksomme til det som kommer fra Sametinget (NSR) Det gjelder også flere og flere av den samiske befolkningen (heldigvis).

Å kjøre over kommunalt selvstyre, og fylkesmannens tilrådning er dessverre ikke noe «arbeidsuhell» fra sametingets side. Og samtidig er Sametinget så frekk at de ber om at det blir opprettet en samarbeidsavtale med nye Narvik kommune. Det er nesten ikke til å tro.

Det ville vært århundrets kupp om de kunne tvinge nye Narvik inn i samiskspråkforvaltningsområde i en kommune hvor 1,43% av de stemmeberettigede står i samemanntallet. Da Tysfjord gikk inn i samiskspråkforvaltningsområde sto 7% i samemanntallet. Det er fremdeles en svært omdiskutert politisk avgjørelse.

Vi er nå vitne til en systematisk nedbygging av kommunikasjon og skoletilbud, la oss slippe å se at også demokratiet forsvinner.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken