Skjomen skole og oppvekstsenter

Skjomen skole og oppvekstsenter

Skjomen skole og oppvekstsenter Foto:

Av
DEL

MeningerDa var det på han igjen,å kjempe for alt som vi har kjært,som det heter i sangen.Nå har det vært stille i noen år, så kommer det! Skjomen sole og barnehage er ikke liv laga! Politikerene sier at prognosene viser at barnetallet i Skjomen går ned. Skulle ønske de kunne spå om andre ting også i kommunen, men sannspådd er dem ikke. De siste to årene, har vi fått ni nye unger her. Noen er født her, andre er tilflytta.

Hva har kommunen gjort for å få noen til å flytte til distriktene? Ingenting!

På et folkemøte i Skjomen ihøst, i forbindelse med sammenslåingen av kommunene,står rådmannen frem og sier» for å få flere til å flytte hit, må infrastrukturen være iorden» Joda , vi vet hva dette ordet betyr, men man treng ikke å gjøre det så vanskelig. Vi ber ikke om et opparbeidet boligfelt. Hvis noen får kjøpe en tomt,må dem først lage vei til tomta. Vann får dem fra det kommunale vannverket. Kloakken kan gå i nedgravd septikk tank, som blir tømt annet hvert år.Søppeltømming og elektrisitet har vi. Får vi flere til å bygge her, kommer det flere unger,og skola og barnehagen består. Dette er infrastruktur!

Kommunen har heller ikke vært særlig hjelpsom når det gjelder å få gjort om fritidshus over til beboelseshus. Vi har et eksempel på et bebodd hus som blei gjort om til et fritidshus. Det gikk helt greit, men når samme huset blei solgt og noen ville bo der, var det omtrent umulig.

Det ser nu ut til at veien til Skjomen skal få ei oppgradering. Om det blir så mye, gjenstår å se, da det er tre veiprosjekter som skal dele på « pengepotten». Uansett, dere må slutte med å sette opp bedre vei, mot ungene våre! Dere vet selv at det er veeeldig langt fra Narvik til Skjomen, men det er like langt fra Skjomen til Narvik!

Dere må ikke tro at ingen vil flytte til Skjomen. Vi har fått flere familier hit de siste årene,som ikke har tilknytning til Skjomen. De vil leve stille og fredelig med tilknytning til naturen, og de vil ha ungene sine på en liten skole. Disse folka er skattebetalere til Narvik kommune. Blir skolen nedlagt, trur jeg neppe de flytter til byen.

Da jeg har hatt tre unger på Skjomen skole, har jeg vært med på noen runder med trusler om nedleggelse. Nå er det barnebarna og andres onger man kjemper for.

En ting til jeg skal minne dere på om er bak ordet elev, er det et barn. Et barn som, om dere legger ned skole og barnehagen, må stå ekstra tidlig opp om morgenen, for å gå, kanskje lang vei før de kommer til hovedveien der bussen går fra. De må kjøre lenge med bussen,være på en, fra før, overfylt skole. Nå går dem fra barnehagen i samme bygg, bare over gangen til skole. Ikke skummelt i det hele tatt. Hadde dere som bor i byen, villet bytte skole,hvis dere hadde hatt det slik?

Hvorfor ta bort noe som fungerer så bra! Nei la Skjomen skole og oppvekstsenter leve til evig tid.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags