Ikke legg ned fremtiden vår

Nordland fylkeskommune har varslet at de må kutte 170 millioner kroner i Nordlands utdanningstilbud innen 2022. Det kan ramme flere skoletilbud, deriblant linjene medier og kommunikasjon (på studiested Solhaugen, bildet) og service og samferdsel ved Narvik videregående skole. Det nekter elevene i 10A ved Narvik ungdomsskole å godta.

Nordland fylkeskommune har varslet at de må kutte 170 millioner kroner i Nordlands utdanningstilbud innen 2022. Det kan ramme flere skoletilbud, deriblant linjene medier og kommunikasjon (på studiested Solhaugen, bildet) og service og samferdsel ved Narvik videregående skole. Det nekter elevene i 10A ved Narvik ungdomsskole å godta. Foto:

Av

«Nordland fylkeskommune vil satse på ungdommen og beholde dem i byen, men de legger ned linjer som tvinger dem til å flytte fra hjembyen sin», skriver elevene i dette protestbrevet som er levert til Narvik kommune.

DEL

LeserbrevTil Nordland Fylke

Det diskuteres i dag om Linjen Medier og Kommunikasjon skal legges ned i Narvik. Dette er ikke bra for ungdommene i Narvik, og vi vil beholde denne linjen her i byen vår. Vi vil ikke flytte fra denne byen, men om linjen drar, drar også mange elever. Dette er ikke et ønske, men en nødvendighet. Alle elever er forskjellig, og alle elever burde bli tilpasset i den byen de vil bo i.

Nordland fylkeskommune vil satse på ungdommen og beholde dem i byen, men de legger ned linjer som tvinger dem til å flytte fra hjembyen sin. Når en ungdom flytter fra hjemmet sitt i en alder av 16 år er sjansen stor for at han/hun ikke returnerer til moderbyen sin. Byen vokser ikke, noe som tydeligvis er «ønsket» i kommunen. Hvis vi ungdommer må flytte til en annen by for at ulike linjer legges ned kan det bli mangel på jobb blant lærere som har spesialisert seg kun innenfor ei linje/fag.

Flere og flere linjer blir lagt ned, og dette går også utover de få linjene som er igjen i Narvik. Hvis dere legger ned Medier og kommunikasjon, går dette også utover studiespesialiserende. Alle elever er forskjellige, og studiespesialiserende er ikke for alle, og det er derfor vi har flere linjer. Det er også større sjanse for at elever som er skolelei eller av andre grunner ikke klarer og gjennomføre tre år til med vanlig studie, dropper ut av skolen.

Vi er fremtiden, og fremtiden trenger ungdom med utdanning

Det blir for mange elever på en plass om vi alle skal gå på samme linje. Elever som vil ha en studiehverdag med litt andre fag, blir også da nektet denne muligheten.

Hvis man må flytte hjemmefra som ung, så er det ikke alle som har økonomi til det, og man er kanskje ikke mentalt klar for å bo alene. Av denne grunnen kan det hende at flere ungdommer velger bort videregående. Hvis alle linjene skal sentraliseres, så blir det vanskelig å skaffe seg en plass å bo. Det er mye stress på skolen, og når man flytter hjemmefra er det enda mer ansvar og det fører til enda mer stress.

Dagens samfunn burde tilpasses alle, og derfor burde vi beholde tilbudene til ungdom. Linjene i Narvik er viktige grunner til at vi bor her, og vi vil helst bo i hjembyen vår. Hvis dette hadde vært dere som skulle begynne på Videregående skole til neste år, så ville jo dere også hatt flere linjer å velge imellom. Dette er fremtiden vår, og vår utdanning, og igjen, andre linjer som for eks. studiespesialiserende kan være for krevende for noen elever, og hvis det ikke er noen andre alternativer, er det større sjanse for at elever dropper ut.

Vi er fremtiden, og fremtiden trenger ungdom med utdanning.

Med Vennlig hilsen 10A fra Narvik ungdomsskole.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags