Sommertur til Forsheim forskningsstasjon

Av
DEL

Skråblikk21. juni var det klart for UiT Narviks sommertur! Destinasjonen var Forsheim forskningsstasjon i Skjomen og forventningene var høye da 65 ansatte gikk ombord i MS Alba i Narvik havn. Forskningsstasjonen har for mange vært et lite mysterium da stasjonen ikke kan nås med bil, og det var bare det færreste av oss som hadde vært der tidligere. Selv om været ikke var det beste var stemningen på topp og gleden var stor da båten endelig la fra kai og satt kursen mot Skjomen.

På Forsheim ble vi mottatt av en flott og entusiastisk gjeng fra Ofoten kystlag. Vi fikk servert kaffe og kake med det samme vi la til kai og det var tydelig at også de var spent på besøket som kom. De hadde ikke tidligere hatt så mange på besøk samtidig og dette var generalprøven før helgens store St. Hans-feiring. Og vertskapet stod til terningkast seks! Vi fikk omvisning på helleristningene av en svært kunnskapsrik Lars Slettjord og kystlagets leder Trond Pettersen gav gruppen spennende skildringer av forskningsstasjonens historie og kystlagets arbeid etter at de overtok. Vi fikk servert nydelig grillmat til middag og servering og bordsetting til 65 stykker gikk så smertefritt at man skulle tro kystlaget aldri hadde gjort annet. Vi hadde satt av fem timer på Forsheim, men tiden gikk altfor fort og det var mange av oss som gjerne skulle vært der til langt utover kvelden!

Vi vil gjerne takke Ofoten kystlag for en strålende og spennende dag, med flotte aktiviteter og svært god mat. Vi er meget imponert over alt arbeidet som er gjort med stasjonen og vi gleder oss til å se utviklingen. Vi anbefaler alle å ta turen utover! Med egen småbåthavn og åpen kafe i helgene er dette en flott opplevelse for store og små! Dersom man ikke har båt skysser kystlaget alle som ønsker det over fjorden. Her blir man tatt imot av en flott gjeng, med mye kunnskap, gjestfrihet og engasjement! Anbefales!

Med ønske om en varm og solfylt sommer!

Velferdsgruppen
UiT Campus Narvik

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags