Miljøpartiet og steinalderen, myter.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL
Dette er et utsagn vi ofte hører, vi vil dit, til steinalderen. Selvfølelig vil vi ikke dit. Vi hører også at vi skal tilbake til hest og kjerre. Erna snakker om at Norge stopper opp om vi kommer i posisjon.

LeserbrevLa meg ta den første myten. Det er fremdeles stein, det er masse stein, særlig i Norge. Det ble ikke slutt på steinen selv om vi beveget oss ut av steinalderen. Det som skjedde var at det teknologiske utviklingen medførte at det ble utviklet ny teknologi. Nytt verktøy, nye arbeidsmetoder. Steinen er der fremdeles. Det samme vil vi med oljen, den kan være der men vi må videreutvikle fremtidens energikilder slik at vi får redusert de skadelige klimautslippene.

Fremtidens energikilder er der. Selv i Saudi Arabia, selve oljelandet, har de etablert verdens største SOL energi anlegg. Og det produserer energi til en lavere pris enn ved fossilt brennstoff. Kina og India investerer massivt i SOL energi. Men her på berget vil AP/H og Frp fortsette å lete etter mer olje. Den er jo så ren sier de. Det finnes ikke ren olje.

Tilbake til hest og kjerre! Vi vil selvfølgelig ikke det heller. Stortinget har vedtatt at alle biler som selges etter 2025 skal være nullutslipp biler. MDG vil gjøre det tidligere. Årsaken til det er at vi har forpliktet oss ved underskrift i Paris-avtalen om å redusere våre skadelige utslipp. Dersom vi venter til 2025 vil det være meget vanskelig å nå de mål vi har forpliktet oss til. Den utvikling som vi har sett på batterifronten de siste årene viser seg at Elbilene snart ikke har noen begrensninger. Snart er verdens tørste batterifabrikk helt co2 fri. Busser går med batteriteknologi og rekkevidde på 40 mil, hjullastere og lastebiler er i drift.

Nei til hest og kjerre, ja til fremtidens transportmidler med 0 utslipp.

Erna sier vi stopper opp Norge. Ufin retorikk fra henne, statsministeren. Hun kan ikke konkretisere hva hun mener. Hun, Erna er jo for at markedet skal styre utviklingen. Markedet må slippe reguleringer. Vi la merke til det når prisene falt dramatisk på råoljen for noe år siden. 47 ooo ble arbeidsledige nesten over natten.

Slik vil ikke MDG ha det. Vi vil ikke at ca 50 ooo skal ut i arbeidsledighet over natten.

Vi vil ha en kontrollert planlagt utfasing av oljenæringen over femten, 15 år. Vi vil erstatte 10 ooo nye arbeidsplasser hvert år i bærerkraftige næringer.

Da vi la frem vår plan for dette skriver Aftenposten at MDG, «LEGGER FREM EN GJENNOMTENKT INNOVASJONS-OG GRUNDERPOLITIKK»

Dersom du vil unngå at det plutselig er stor arbeidsledighet i oljeindustrien, slik det blir under Ernas politikk, stem MDG.

Bror Martin Hanssen

fylkesleder MDG Nordland

3 plass ved stortingsvalget  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags