Pengedryss til tusentipsere

Satt fast: Venninnene Lena Olsen og Marthine Weber ble sittende fast da de tok gondolen ned fra Fagernesfjellet en natt i juni. Venninnen filmet da de måtte reddes ned fra gondolen, og tipseren som fortalte Fremover om hendelsen belønnes med tusen kroner for månedens tips denne måneden.foto: Privat

Satt fast: Venninnene Lena Olsen og Marthine Weber ble sittende fast da de tok gondolen ned fra Fagernesfjellet en natt i juni. Venninnen filmet da de måtte reddes ned fra gondolen, og tipseren som fortalte Fremover om hendelsen belønnes med tusen kroner for månedens tips denne måneden.foto: Privat

Artikkelen er over 1 år gammel

De siste månedene har nyhetstipsene strømmet inn fra Fremovers lesere. Det blir det god avis – og noen litt rikere tipsere – av.

DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fremover er helt avhengige av å få tips om stort og smått som rører seg i vårt dekningsområde. En kjent misforståelse er at vi som lokalavis vet alt. Mange sier til meg: «Jeg tenkte jeg skulle tipse deg om det, men jeg regnet med dere visste det ...».

Ja, i mange tilfeller vet vi om det, men da kommer det som regel av at noen har tipset oss om det da også, direkte eller indirekte, altså at vi hører rykter om noe eller en hendelse nevnes i en bisetning. Fremover hadde vært en fattig avis om det ikke var for deg som tipser oss. Derfor vil vi berike noen av de siste måneders tipsere med en tusenlapp. Hver måned trekker vi fram ett eller flere tips som blir månedens tusentips, og i løpet av de siste månedene er det disse sakene som gjør tipseren en tusenlapp rikere:

I februar var det godt med snø og to uværsdager tett på hverandre på Bjørnfjell. Da Linda Bendiksen forsøkte å få start på bilen, var det stille. Ikke så rart, egentlig, for da hun åpnet panseret så hun ikke motoren for bare snø. Motoren var tettpakket med snø, og opptiningsjobben tok flere timer. Bileieren lot seg ikke skremme av at bilen ikke ville starte på vinterfjellet: «Nei da. Jeg er ikke redd for å være på fjellet. Har du ved, mat og vann så klarer du deg». For tips og bilder honoreres tipseren med tusen kroner – som kanskje kan brukes på en motorvarmer?

LES OGSÅ:

I mars mottok Fremover et tips om at politiet hadde igangsatt en stor leteaksjon med utgangspunkt i Bjerkvik. En mann var blitt meldt savnet, men politiet gikk ikke ut med noe informasjon om at aksjonen var i gang i den helt innledende fasen av leteaksjonen. Fremover skrev om den savnede, og i de neste 36 dagene lette politiet og et stort antall frivillige etter Lasse Pettersen. På grunn av at Fremover skrev om saken, kom det også inn tips til politiet. 23. april ble Lasse Pettersen dessverre funnet omkommet på Øse.

LES OGSÅ:

I mars fikk vi også et tips om at Mjølner hadde fått et bud på over 100.000 kroner for Kristoffer Nessø, men at han ikke fikk dra. Budet ble bekreftet av Mjølner, som fortalte at det at budet kom så sent, vanskeliggjorde det hele. «Denne saken med Kristoffer dreier seg om timingen», forklarte Mjølners Frank Aanes Andersen. I dag spiller Nessø for Raufoss.

LES OGSÅ:

I april var det fortsatt mye snø i distriktet, og fra Herjangsfjellet kom et tips fra en leser om en uframkommelig parkeringsplass. Alf Roald Frost Aspelund og hans høygravide kone var brøytet inne og fikk ikke ut bilen. «Jeg måtte måke meg gjennom for hånd. Det tok en hel time å komme seg gjennom den komprimerte snøen. Jeg hadde ikke noe annet valg da jeg ikke fikk svar tilbake om når snøen skulle brøytes vekk», sa Aspelund, som har hytte i området.

LES OGSÅ:

I april går månedens andre tusentips til vedkommende som tipset om at et tog på Ofotbanen hadde sporet av. «Toget kjørte inn i en del av et snøoverbygg som ser ut til å ha rast ned. Som følge av dette sporet toget av», forklarte Thor Brækkan, områdedirektør for region nord i Bane NOR i april. I nær ett døgn var Ofotbanen stengt som følge av avsporingen, mens mannskapene jobbet med å rydde opp. Avsporingen ble ikke varslet, og ble først kjent for Fremover da tipseren tok kontakt med Fremover.

LES OGSÅ:

I mai ble det for første gang dokumentert bjørn like vest for Bjerkvik. Med viltkamera ble bjørnen fotografert da den forsynte seg av åta i jervebåsen ved Revvatnet. Tipseren honoreres med tusen kroner.

LES OGSÅ:

I juni var det tilløp til dramatikk da Lena Olsen (27) og venninna Marthine Weber (25) ble sittende fast i gondolen i Narvik. De to er bosatt i Oslo og var på jobbreise da de bestemte seg for å utforske Narvik fra høyden. På vei ned sa det plutselig stopp. «Klokken halv ett på natta sluttet gondolen å gå, og vi ble sittende fast i heisen. Alle ansatte hadde tilsynelatende gått for dagen, og da tenkte vi «Ja, ja. Da har de sikkert glemt oss», sa venninnene til Fremover. Etter hvert fikk de vite at stoppen skyldtes en teknisk feil, og etter en stund hadde de politiet på tråden. «Politiet ringte oss og fortalte at vi skulle rappelleres ned», forteller Olsen. «Vi måtte spørre redningsmannen som kom om det var trygt og om han hadde gjort dette før. Han forsikret oss om at det var trygt, og at han hadde trent på dette. Men han sa at noe slikt hadde ikke skjedd før», fortsetter hun.

Venninnene dokumenterte hele redningsaksjonen med video på Instagram, og for tipset honoreres tipseren med tusen kroner.

LES OGSÅ:

Det bor rundt 22.000 mennesker i det som blir nye Narvik kommune. Det er 22.000 unike historier hver dag. I tillegg kommer alle i hele resten av dekningsområdet vårt. Vi kan ikke skrive om alle, og noen egner seg kanskje ikke særlig på trykk heller, men alle historiene er i utgangspunktet gode tips til Fremover. Alle tips honoreres med Flax-lodd, og budsjettet for Flax-loddene er økt betydelig i Fremover.

Er du raus med tipsene, er vi rause med loddene.

God helg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken