Stem for flere lærere og lærernorm

Innsenderen på 1. skoledag

Innsenderen på 1. skoledag Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevBak tall, statistikk og eksamenskarakterer sitter det barn og ungdom som skal mestre seg selv og livet. For å lykkes med en inkluderende fellesskole med tilpasset opplæring må vi gjøre endringer, ikke bare snakke om de.

Det er mer utfordrende å oppfylle idealene om tilpasset undervisning i en stor klasse, enn i en mindre klasse. Store klasser kan også gjøre det vanskeligere for elevene å oppnå sosial tilhørighet og trygghet i skolehverdagen. Det spiller en vesentlig rolle om en klasse har 15 eller 30 elever per lærer.

SV støtter elevene og lærernes krav om mer tid til hvert enkelt barn for å skape en bedre skole. Derfor vil vi innføre en nasjonal norm som sikrer maksimalt 15 elever pr lærer på 1.-4. trinn og 20 elever pr lærer på 5.-10. trinn på hver skole.

SV er en garantist for å øke lærertettheten på alle trinn, og ved alle skoler der elevgruppene er store. Vårt hovedkrav for å inngå i et regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet etter valget, er at vi får gjennomslag for vårt forslag om flere lærere.

Å sikre at alle barn og unge får like gode muligheter for å lykkes, en inkluderende fellesskole, kommer ikke av seg selv. Den må velges.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags