Åpenhet og informasjon til innbyggerne

Ann-Tove Dalhaug.

Ann-Tove Dalhaug.

Av
DEL

MeningerJeg ønsker å bli ordfører i nye Narvik kommune og en av mine ambisjoner er større åpenhet og bedre informasjon til innbyggerne. Ved å informere bedre om lokalpolitikkens indre liv samt samarbeid utad, håper jeg å redusere den politikerforakt som jeg eksempelvis leser mellom linjene på sosiale medier. Nei, jeg snakker ikke om nettroll som sprer eder og galle. Jeg snakker om vanlige folk som spør uten å få svar eller som konkluderer fordi de ikke har nok informasjon om bakgrunn for vedtak. Å vært uenig i politiske prioriteringer er helt i orden så lenge hvermannsen tar sitt standpunkt på grunn av god nok informasjon.

Planene til Narvikfjellet AS er et godt eksempel på noe som kan kommuniseres bedre ut. Jeg personlig synes planene om helårsdrift i Fagernesfjellet er spenstige og ja, jeg tror at disse kan la seg realisere. Men Narvikfjellet AS trenger hele befolkningen som heiagjeng ! De mange som er skeptiske til pengebruk og organisering av selskapet kan ikke ties ihjel. Her kan også kommunen informere bedre, både administrativt og politisk ettersom det er snakk om medfinansiering i forhold til vann og kloakk knyttet til næringseiendommer i fjellet.

Det er ikke tilstrekkelig at politiske sakskart og referat er offentlig, slik jeg ser det. Sakskart og referat er ofte lange og har et «politisert» språk i tillegg til at vedtak fattes blant annet på grunn av debatt som få av innbyggerne kan ta del i. Og hvor mange av innbyggerne går inn på kommunens hjemmesider for å lese politiske sakskart og referat ? Vi må komme dithen at det orienteres og informeres i tillegg feks via Facebook og åpne møter. Og hva med vaffelfredag annen hver måned på rådhuset hvor innbyggerne kan stikke innom og treffe sin ordfører og spørre av hjertens lyst om «det som skjer» !

Vi bor i en liten kommune hvor noen personer har roller både innenfor lokalpolitikken og utenfor. Gjennom mine tidligere 8 år i bystyret var både administrasjonen og politikerne opptatt av habilitet og ryddighet i det politiske arbeidet. Det er ikke noe ved dagens bystyret som får meg til å tro at noe er annerledes nå. At noen har flere roller er ikke det samme som om at noe håndteres feil innad på rådhuset, verken politisk eller administrativt. Hvorfor tar ikke «noen» og går ut og informerer bedre slik at betegnelsen Gutteklubben Grei kan arkiveres ?

Er innbyggerne likevel skeptisk til partier som har personer i sentrale roller også utenfor rådhuset, ja da er det bare å stemme på et annet parti. Mitt foreksempel !

Ved kommunevalget i 2015 hadde vi en valgdeltakelse på under 60%. Det er for dårlig uansett årsak.

Høyre skal banke dører og drive valgkamp blant annet med mål om høyere valgdeltakelse. Selvsagt ønsker vi å parkere uteskoene mine på ordførerkontoret men et annet viktig mål er å motivere innbyggerne til å bruke sin stemme 9.september. Ordspråket «vi får de politikerne vi fortjener» teller ikke hvis du ikke bruker din stemme

God påske

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags