SV krever lærlingeplassgaranti

Elin Kvanmo

Elin Kvanmo Foto:

Av
DEL

LeserbrevNarvik SV vil ha at alle lærlinger som ønsker skal garanteres tilbud om lærlingeplass innen nye Narvik kommunes fagområder. Ungdommen er fremtiden i en kommune med store kompetanse- og rekrutteringsbehov. Vi har et skrikende behov for “praktiske hender”. I dag ser vi at mange faller ut av sitt utdanningsløp på grunn av mangel på lærlingeplasser.

Nye Narvik kommune mye å lære av Ballangen sin satsning på lærlinger. Ballangen har tilbud til 6 lærlinger i fagene barne og ungdomsarbeider og helsefagarbeider. Kommunen har fått tilskudd og sendt 12 ansatte på instruktørkurs ,og 12 nye skal på kurs nå i høst. Kurset er gratis, og med å kurse så mange, har lærlingene mange kompetente veiledere rundt seg. Det lønner seg fordi lærlingene gir tilbake til sine enheter.

Gjennom å satse på lærlinger tilrettelegger kommunen for at ungdommer kan få gjort ferdig sin utdannelse på hjemstedet sitt. De 6 ungdommene i Ballangen kan bli boende i Ballangen, en utkant, i Nord-Norge. Disse bidrar til å bygge samfunnet mens de er her, og kanskje blir 6 færre en del av fraflytter-statistikken. Som heller stifter familie og bidrar til økt innbyggertall. Gjennom et solid lærlingeløft har vi muligheten til å sikre oss dyktig, skreddersydd arbeidskraft med unik kompetanse i sitt fag.

Fylkestinget har vedtatt lærlingeplassgaranti for alle kvalifiserte søkere i Nordland.
KS Nordland har i “Samfunnskontrakt for Nordland” forpliktet seg til at hver kommune skal ta inn én lærling per 500 innbyggere. Mens Ballangen kommune har flere enn dette, har Narvik kun 1 pr 1156 innbygger.
For nye Narvik kommune bør derfor minstekrav være å øke til 45 lærlingeplasser.

SV vil ta ansvar og sørge for at ungdommene våre får gjort ferdig utdannelsene sine, og kanskje vi til og med er så heldige at de blir hos oss.

Nye Narvik kommune skal ha læreplassgaranti!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags