Vinterfestuka innfridde

FEST: Narvikingene vet å lage folkefest når det er Vinterfestuka. 2017 hadde kanskje tidenes program, og kanskje ble det også tidenes folkefest? Det var i alle fall ingenting å si på stemningen under Barnas dag.Foto: Ann-Kristin Hanssen

FEST: Narvikingene vet å lage folkefest når det er Vinterfestuka. 2017 hadde kanskje tidenes program, og kanskje ble det også tidenes folkefest? Det var i alle fall ingenting å si på stemningen under Barnas dag.Foto: Ann-Kristin Hanssen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det var på forhånd høye forventninger til årets program, men Vinterfestuka 2017 innfridde.

DEL

LederEtter hvert som programmet for Vinterfestuka ble klart gjennom høsten og vinteren, forsto vi at årets festuke kunne få tidenes program. En uke tettpakket med programposter og innhold så variert og bredt at alle kunne finne både ett og to og flere arrangement de bare måtte få med seg. Alt fra forfattermøter, vernissasje, kunstutstilling, dans, barnetog, skirenn, hopprenn, solosang, korsang og ikke minst aktuelle headlinere av stort format, som Highasakite, Hellbillies og CC Cowboys – for å nevne noen. Vinterfestuka hadde alt.

Å trekke fram høydepunkter er tilnærmet umulig. Det er mange, men programkomiteen i Vinterfestuka har nok notert seg hva som fungerte best og hva som kan justeres til neste år.

At Vinterfestuka-general Gaute Skoglund selv trekker fram åpningsforestillingen som et av hans høydepunkt, er ikke overraskende. En blanding av nasjonale og lokale dansere som bød på en både imponerende og til tider rørende forestilling, var en fantastisk start på festuka. Å se stolte, unge dansere på samme scene som Kingwins Crew og Nasjonalballetten Ung, var egnet til å få fram stolte tårer ikke bare hos foreldre og besteforeldre.

Deretter har det gått slag i slag, med en Barnas dag med rekordoppslutning, små og store konserter på byens mange spillesteder og konsertscener samt historieleksjoner og kunnskapsformidling i regi av både Rallarklubben og Teknologifestivalen i Nord-Norge.

Et morsomt innslag vi også vil benytte anledningen til å løfte fram, var Komi-hopprennet i Brannbakken, som gjorde comeback i fjor. Vi vil gi ros til Vinterfestuka for å ta tilbake et folkelig og gratis lavterskel-arrangement som er både inkluderende og et velkomment avbrekk. Og ikke minst vil vi gi ros til russen 2017 for gjennomføringen. Både som arrangør og som vågale, kostymekledde hoppere.

Utelivet i Narvik får velfortjent skryt for sitt tilbud under hele Vinterfestuka av festivaldeltakerne. Det har vært kul på veggene på de fleste serveringsstedene i byen under VU, og for festklare publikummere har det vært en stor fornøyelse å gå ut denne uken. Det er prikken over i-en når du kan nyte en god kulturopplevelse sammen med «hele» byen, og varme opp til konsert med å møte gamle kjente ute i byen.

Tenk om det ikke bare var en uke i mars vi hadde det sånn i Narvik? Tenk om det kunne syde av liv på samme måte andre perioder av året? Vi forstår selvsagt at Vinterfestuka er spesiell. Det går ikke å få VU-stemning hver helg hele året, men gjengen bak Vinterfestuka har selv vært inne på tanken om å lage et VU Sommer – eller kanskje heller Sommerfestuka.

I august kommer Arctic Race of Norway til Narvik. Hva med å prøve ut et sommerkonsept med en VU i liten skala, en langhelg med start torsdagen og finale lørdag kveld. Festival er vi klare for når som helst. Det har jeg selv erfart etter å ha opplevd narvikingene på nært hold under Vinterfestuka 2017.

Vi vet at det ikke er Narvik-publikummet det skal stå på for å skape god stemning og folkefest. Nå håper vi VU etter denne uken har fått muligheten til å satse på en sommerfestival også.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags