Gå til sidens hovedinnhold

Til og med «erkefiendene» står bak søknaden. Det er ingen tvil - VM i alpint fortjener Narvik

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Snart blir det avgjort om Narvik blir Norges søkerby til VM i alpint i 2027. Det står mellom Narvik og Hafjell/Kvitfjell. Det valget burde vært enkelt.

Ja, som stolt narvikgutt er jeg selvsagt inhabil. Men det finnes så uendelig mange grunner til at perlen i Ofotfjorden bør få mesterskapet.

At det er vår tur i Nord-Norge er det ingen tvil om. At tv-bildene fra Narvikfjellet, eller Fagernesfjellet som det faktisk heter, er unike er et faktum.

Vi står sammen i Nord-Norge når det gjelder idrett. Vi konkurrerer om alt på banen, eller i bakken om du vil. Det er bare å se på den enorme suksessen Arctic Race of Norway har hatt. I hele Nord-Norge står vi på hodet når sykkelfesten kommer rullende forbi, og vi unner våre naboer besøk av rittet.

Vi er uenige i alt når gjelder plassering av flyplass, PCI-tilbud eller hvor nytt sykehus skal ligge. Men akkurat når det gjelder arrangementer står vi sammen.

Hadde det blitt en diskusjon om et nytt sykehus skulle blitt lagt til Narvik eller Harstad, ville du garantert ikke funnet en eneste person i de to forskjellige byene som var enige med hverandre. Men når det gjelder et VM i Narvik, så står til og med «erkefiendene» i Harstad bak søknaden.

I mars leverte Narvik sin søknad. 10.000 mennesker fylte sentrum, og sørget for en hei-dundrende fest. I fjellet var det gratis kjøring i to dager.

Folk fra hele landsdelen strømmet til, for å ta del i feiringen. Jeg møtte kjente fra Bodø, Hammerfest og Harstad som hadde tatt turen.

Alle var samstemte, et VM hadde vært fantastisk. Det blir fantastisk. For alle var enige med meg. Narvik fortjener VM. Nord-Norge fortjener et VM. Ja faktisk, verden fortjener et VM i Narvik.

At det er en verdig norsk motkandidat i Hafjell/Kvitfjell er soleklart. Ja, det har vært noen uheldige episoder under noen verdenscuprenn der de siste årene, men de har mange fordeler kontra Narvik.

De er Norges nasjonalanlegg, de har en enorm rutine og arrangørkompetanse. Nærheten til Gardermoen og infrastruktur er også et pluss.

Men det meste av dette er noe Narvik kan få på plass før 2027. Flyplassen på Evenes er stor nok til å ta ned det som trengs av fly. Hålogalandsbrua åpner snart, og gjør veien kortere enn Gardermoen–Hafjell/Kvitfjell.

Overnatting blir heller ikke noe problem, all den tid Narvik vil belage seg på hotellskip.

Narvik får skryt av alle for kulissene. Medaljevinner fra sist OL, Leif Kristian Nestvold Haugen, skryter. Det samme gjør delegater fra FIS som har besøkt Narvik.

Kjetil André Aamodt var fra seg av begeistring da han kommenterte NM for et par år siden. Det å se løperne stupe ut i havet er helt fantastisk, og gir tv-bilder verden aldri har sett maken til.

Jeg er ikke i tvil. VM i alpint fortjener Narvik.

Kommentarer til denne saken