Middelaldrende damer og villedende markedsføring

Foto:

Av
DEL

SkråblikkPå en av mine turer til fots gjennom det blomstrende sentrum av Narvik (parketaten gjør en kjempegod jobb), kom jeg plutselig til å befinne meg noen korte skritt bak en dame jeg umiddelbart oppfattet som en meget yngre utgave av arten, sånn litt ut i tenårene ut fra bekledning, hår og det jeg ellers kunne observere fra min daværende posisjon. Etter at jeg passerte damen, korrekt på venstre side må vite, slo det meg umiddelbart at damen nok var mer på min egen alder. Altså middelaldrende pluss ut fra et forventet snitt i henhold til statistikken for vår landsdel.

Saken var altså den at damen, som ellers helt garantert omtaler seg selv og eventuelle venninner som jenter, hadde falt i den, ikke uvanlige fellen, å forsøke å fremstå som nettopp det – en jente. Denne damens forsøk på å oppnå evig ungdom falt like ettertrykkelig til jorden som alle andre damer i tilsvarende alders forsøk på det samme. Min høyst subjektive oppfatning av dette er altså at middelaldrende damers forsøk på å fremstå som sine døtre, aldri blir noen vinnersak. Men tilbake til den nevnte damen og hennes konkrete fremtoning, en dame jeg for øvrig ikke kjenner, mer enn at jeg vet sånn cirka hvor gammel hun er. Hennes person er ellers irrelevant annet enn som eksempel på hvor ille slike drømmer om å se yngre ut faktisk kan bli. Jeg noterte meg (litt imponert egentlig) pupper som sto rett opp. Skikkelig struttepupper med andre ord. Min antakelse er at vi snakker om noe som visstnok heter pushup, etter sigende noen slags greier man har i puppeholderen i den hensikt å oppnå nettopp strutting. Enten det, eller så dreier det seg om en anselig mengde fyllmasse av typen silikon, eller hva man nå bruker for å fylle opp slitne hudfolder. Til sammenligning har jeg enda ikke hørt om menn som fyller skrotum (Pungen for svarte) med silikon selv om den med årene også kun er en hudfold som henger lengre og lenger ned. Struttepung vil neppe bli mote i min levetid for menn over 50 håper jeg.

Ansiktet hadde også fått sin dose av noe som nok var ment å skulle fylle ut rynker. Det var i hvert fall ikke mulig å skjelne noen form for mimikk, da hun (antar jeg) smilte tilbake, sånn som man gjør når man treffer noen man vet hvem er, men egentlig ikke kjenner. Den antatte mengden Botox i leppene ville fått selveste Jan Thomas til å rødme. Håret var ellers dandert som på en passelig tåpelig utseende barbiedokke. Det med fyllmassen i leppene kunne ellers sikkert demonstreres ved å kysse henne for deretter å klistre truten mot butikkvinduet vi passerte. Hun hadde garantert fortsatt hengt fast der. Bukser ja. De var av den typen som er korrekt formet og med forsterkede sømmer slik at en moden dames naturlige kropp transformeres til tenåringsidolet. Paret med noen stylter av sko fra helvete, snakker vi om en gangart som var direkte latterlig, for ikke å si direkte helseskadelig.

Med fare for å generalisere, antar jeg at damen ikke var prostituert siden hun gikk med en dokumentmappe. Min fraværende erfaring med nevnte yrkesgruppe forteller meg at de gjerne bærer på andre ting enn dokumentmapper, men sikker kan man jo aldri være. Kort sagt var altså damen et utmerket eksempel på villedende markedsføring og burde dermed vært en sak for forbrukerombudet. Bare se for dere overraskelsen om man etter en kveld på byen etterfulgt av en het natt, skulle våkne i samme seng som damen, med sminke og klær i uorden. Det er her forbrukerombudet burde koples inn. Og hvor i all verden vil jeg så med dette?

Kjære middelaldrende, voksne og modne damer i alle fasonger. Det er en grunn til at kroppene deres, puppene, ansiktet og det meste endres. Dere har blitt eldre. Det mest fantastiske med det er at det faktisk er 100prosent naturlig. Dere blir sånn det var ment dere skulle bli. Det fine er at dere blir bare enda vakrere. Dere endres helt i takt med de fleste menns preferanser hva kvinner angår. Det ser bare så inderlig dumt ut når dere forsøker å endre naturens gang.

For min middelaldrende kropps del kan jeg i hvert fall slå fast at mitt kvinnelige skjønnhetsideal er i konstant endring både hva ytelser og utseende angår, og det helt i takt med at mitt eget legeme blir eldre, og ytelsene redusert. Skulle jeg, Gud forby, bli skilt og finne en jente på 25, ville jeg aldri i verden kunne hengt med uansett. Selv er jeg gift med en bestemor og hun ser bare bedre og bedre ut. Hun er enda finere nå enn for 27 år siden. Middelaldrende damer er vakre, og om tjue år vil jeg si nøyaktig det samme om damer rundt 70.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags