Deler ut en halv million til de som hjelper til med det nye avfallssystemet

STORE MENGDER: Tidlig på høsten skal cirka 20.000 nye avfallsdunker plasseres ut i Narvik kommune. Til monteringen trenger HRS hjelp.

STORE MENGDER: Tidlig på høsten skal cirka 20.000 nye avfallsdunker plasseres ut i Narvik kommune. Til monteringen trenger HRS hjelp. Foto:

20.000 dunker skal monteres. Til det trenger HRS hjelp.

DEL

Hålogaland ressursselskap (HRS) skal som kjent erstatte de gamle avfallsdunkene i Narvik snart. I utgangspunktet skulle dette ha skjedd i perioden etter påsken. Men grunnet koronakrisen har det hele blitt utsatt til etter sommerferien. HRS regner nå med å få byttet ut avfallsdunkene i august/september.

Det er imidlertid en stor oppgave. Dagens to avfallsdunker (brennbart og matavfall) skal erstattes med fem nye. I de skal man putte brennbart, mat, papir, glass og metall. Totalt er det snakk om cirka 20.000 avfallsdunker for hele nye Narvik kommune. Og til å montere dunkene trenger HRS hjelp. Dunkene må få påmontert hjul, aksling og lokk. Ifølge HRS tar dette tre til fire minutter per dunk.

HRS henvender seg til lag og foreninger for å få denne jobben gjort. Allerede har de delt ut i overkant av 100.000 kroner til lag og foreninger som har montert dunker til de kommunene som allerede har fått de nye dunkene.

RUNDHÅNDET: Daglig leder Line Dalhaug og markedssjef André Christensen i HRS.

RUNDHÅNDET: Daglig leder Line Dalhaug og markedssjef André Christensen i HRS. Foto:

– Vi har behov for hjelp av lag og foreninger som kan stille opp i Harstad, Narvik og Ballangen på sensommeren/høsten, skriver HRS på egne nettsider.

Les også:

De forsikrer at de tar smittesikkerhet på alvor, og at de sørger for at det er god nok plass mellom personer.

Oppgavemengden er stor, og for å forsikre seg om at alle dunkene blir montert ønsker de at hvert lag eller forening tar minst tusen dunker hver. En jobb de betaler 10.000 kroner for. På HRS nettsider kan lag og foreninger registrere seg innen 15. juni.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken