– Vi har satt av tre millioner kroner til noe av det folk ønsker seg aller mest akkurat nå – men ikke kan få: nærhet. Derfor utfordrer vi nå nordnorske velforeninger, borettslag, bygdelag, idrettslag og turlag til å bli med å skape møteplasser i nabolag og lokalsamfunn, skriver avdelingsleder Hans Øivind Bakkerjord fra EiendomsMegler 1 i Narvik i en pressemelding.

Det «lille ekstra»

Initiativet er et samarbeid mellom EiendomsMegler 1 i hele Nord-Norge, og Samfunnsløftet. De ønsker å skape gode nærmiljø gjennom samlingspunkter der alle kan bli bedre kjent. Dette kan være alt fra lekeplasser, i slutten av blindveier eller ved fotballbinger. Steder hvor man allerede kan møtes, men som de mener kan bli bedre med litt tilrettelegging.

Les også:

– Akkurat nå skal vi holde avstand, vi skal ikke håndhilse på den nye naboen – og vi skal holde minst én meter mellom oss på benken. Og så vet vi at alt blir bra. Vi skal møtes igjen. Det er det vi forbereder oss på nå, skriver Bakkejord.

– Her i nord er vi allerede hyggelige og sosiale, så det handler bare om å legge enda bedre til rette for det å møtes rundt omkring – når vi igjen kan gjøre det. Vi vet at det allerede finnes mange slike plasser, men som gjerne skulle hatt det «lille ekstra». Eller at det er mange som har et sted der de har tenkt at her hadde det vært perfekt med en gapahuk og en bålpanne for å skape et godt sted å møtes. Da er vårt bidrag tre millioner kroner som skal brukes til bålpanner, benker, gapahuker og plante kasser.

– Voksne trenger kanskje en ekstra dytt

Grunnen til at EiendomsMegler 1 Nord-Norge og Samfunnsløftet gjør dette er fordi de vil skape gode naboskap. De gjør det også fordi de vil at folk skal trives.

Les også:

– Det er lett for ungene, de møtes i løypa eller i bingen. Vi voksne trenger kanskje en liten ekstra dytt – en møteplass rett og slett, skriver Hans Øivind Bakkejord.

Alle som vil kan søke om å få penger.

– Velforeninger, borettslag, bygdelag, idrettslag og turlag -alle kan søke, enten det er på nye møteplasser eller å fornye den gamle. Det ildsjelene må stille med selv, er et sted å skape møteplassen og en liten dose dugnadsvilje for å skru sammen benkene og løfte bålpanna på plass.